Diego Costa eindelijk gepresenteerd: 'Ik ben klaar met trainen'

Reacties

Na een maandenlange transfersoap is Diego Costa eindelijk gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Atlético Madrid. De spits wil, nadat hij clashte met Chelsea-coach Antonio Conte, bij zijn oude club Atléti zijn carrière weer nieuw leven inblazen.

Diego Costa eindelijk gepresenteerd: 'Ik ben klaar met trainen'

De transfer van naar verluidt zo'n zestig miljoen euro kwam afgelopen zomer al tot stand, maar vanwege een tijdelijk transferverbod van Atlético mocht de overgang van de aanvaller pas deze winter plaatsvinden. Sindsdien kon de 29-jarige aanvalsleider alleen nog zijn conditie op peil houden in Madrid.

Costa liet op de presentatie, waar ook andere aankoop Vitolo aanwezig was, weten dat hij blij is om weer terug te zijn. 'Ik heb lang op dit moment gewacht. Ik wil weer in vorm raken en zo snel mogelijk aan spelen toekomen. Ik ben klaar met trainen.'

Ook blikte de Spaanse Braziliaan terug op zijn periode bij Chelsea. Op de vraag hoe zijn tijd daar was, antwoordde Costa in eerste instantie nog cynisch. 'Ik heb er Engels geleerd. Maar even serieus: de supporters, de mensen bij de club en mijn teamgenoten hebben me allemaal enorm geholpen. Chelsea is een prachtige club en heb alleen maar goede herinneringen.'

Sms
In totaal maakte Costa 58 doelpunten voor Chelsea, maar aan het eind van het vorige seizoen bleek de spits overbodig te zijn. Het verhaal deed deze zomer een hoop stof opwaaien in Engeland. Conte zou Costa via een sms hebben laten weten dat hij niet meer in de plannen van de trainer voor kwam. Het zorgde voor veel moddergooien over en weer, met als slotsom dat een transfer niet uit kon blijven. Chelsea speelde afgelopen zomer al in op het vertrek van Costa en brak voor Álvaro Morata (62 miljoen euro) het eigen transferrecord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.