Die Mannschaft speelt tegen Engeland in outfit vrouwen

Reacties
Die Mannschaft speelt tegen Engeland in outfit vrouwen
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De nationale ploeg van Duitsland treedt dinsdagavond in een bijzonder tenue aan tegen Engeland. De Duitsers spelen namelijk in de outfits die normaal gesproken voor hun vrouwelijke collega's zijn.

Duitsland
Duitsland
1 - 1
Engeland
Engeland

'Het is echt een coole zaak. Ik ben benieuwd of het de mannen beter staat dan ons', zegt de Duitse international Sara Doorsoun (foto) met een knipoog over de actie van Die Mannschaft.

Met de wisseling van tenues wil de ploeg van Hansi Flick het komende EK voor vrouwen extra onder de aandacht brengen en daarbij de Duitse vrouwen steunen op weg naar het eindtoernooi in Engeland van komende zomer.

'Het is een kleine groet van ons mannenteam aan ons allen. We steunen dit. Het laat ook zien dat voetbal één is', merkte woordvoerder Annette Seitz op namens de Duitse vrouwen, die afgelopen jaar tegen Chili hadden gespeeld in het zwarte tenue van de mannen om die op weg naar het EK te steunen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.