Diagne gaat door het stof na opmerkelijk akkefietje bij strafschop

Reacties

Club Brugge verloor woensdagavond voor de tweede keer in twee weken tijd van Paris Saint-Germain in de groepsfase van het toernooi om de Champions League. Na afloop ging het vooral over het voorval tussen Mbaye Diagne en Hans Vanaken in de tweede helft. Diagne eiste een strafschop op en miste die vervolgens.

Diagne gaat door het stof na opmerkelijk akkefietje bij strafschop
© Pro Shots

Oog in oog met Keylor Navas schoot Diagne zwak in, waarop de doelman redding bracht. Club-trainer Philippe Clément reageerde geagiteerd en maakte wegwerpgebaren richting de schlemiel van de avond. Diagne kwam na afloop zelf niet voor de camera, maar bood later via Instagram wel zijn verontschuldigingen aan voor het incident.

'Het spijt me ontzettend. Ik zat absoluut verkeerd en wilde alleen het team helpen, maar daarbij maakte ik een grote fout. Ik wil me ten eerste excuseren bij de trainer, de aanvoerder, mijn ploeggenoten en zeker ook de fans. Ik zal er alles aan doen om terug te geven wat jullie verdienen. Het spijt me, Club-familie', stuurde Diagne de wereld in.

Oud-voetballer en analyticus Marc Degryse kan er met zijn verstand niet bij dat Diagne en Vanaken ruzieden over wie de strafschop mocht nemen. De Belg vond het een kinderlijk tafereel, zegt hij in zijn rol als columnist voor Het Laatste Nieuws. 'Hans moest meer haar op zijn tanden hebben, maar dan werd het misschien nog gênanter.'

'Maar het is te gek voor woorden dat Diagne die bal opeist. Vanaken is de terechte aangewezen man. Een straf? Diagne is nu een speler die zoiets niet zal begrijpen. Op dat vlak past hij niet in Brugge. Niks heb je te winnen als je een penalty moet nemen. Integendeel zelfs. Verantwoordelijkheid kan je niet zomaar claimen', aldus Degryse.

Bekijk hier al onze video's
Meer Club Brugge
Meer over Club Brugge
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.