Di Matteo verlaat Schalke 04 wegens verschil van inzicht

Reacties

Roberto Di Matteo is tot de conclusie gekomen dat Schalke 04 en hij niet dezelfde ideeën hebben voor de toekomst en heeft zijn consequenties getrokken. De trainer is opgestapt.

Di Matteo verlaat Schalke 04 wegens verschil van inzicht

De beroerde tweede seizoenshelft was onderwerp van gesprek met technisch directeur Horst Heldt. In Duitsland werd druk gespeculeerd dat Di Matteo, die zeven maanden geleden aantrad, de tegenvallende prestaties moest bekopen met een ontslag.

Maar de Italiaanse oud-international is uit eigen beweging opgestapt. 'Horst Heldt en ik hebben niet alleen de afgelopen zeven maanden bekeken, maar ook de plannen voor komend seizoen. Ik heb een idee neergelegd voor een mogelijk succesvolle toekomst met daarbij de noodzakelijke randvoorwaarden. Mij is duidelijk geworden dat de club andere inhoudelijke prioriteiten heeft.'

Di Matteo kon daardoor ook geen andere conclusie trekken dan dat een voortijdig afscheid de enige optie was. 'Ook omdat de onbevredigende tweede seizoenhelft te zwaar zou doorwerken en ik onder de gegeven voorwaarden niet kon garanderen dat we successen zouden gaan boeken, leek mij een nieuwe start de beste oplossing voor alle partijen.'

Ook Heldt kwam tot die conclusie. 'We hebben tijdens ons onderhoud vastgesteld dat er een verschil van inzicht was over de toekomst', aldus de technisch directeur, die in het kielzog van Di Matteo ook diens assistenten Attilio Lombardo en Massimo Battara ziet vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.