Di María trekt de kar bij het sterrenensemble van Tuchel

Reacties

Andermaal was er een hoofdrol weggelegd voor Ángel Di Mariá bij Paris Saint-Germain dit weekend. De 31-jarige Argentijn scoorde twee keer tegen OGC Nice en ontpopt zich tot kartrekker in de door blessures geteisterde voorhoede van PSG.

Di María trekt de kar bij het sterrenensemble van Tuchel
© Pro Shots
Nice
Nice
1 - 4
PSG
PSG

Bij absentie van Neymar, Edinson Cavani en Mbappé waren de ogen dit seizoen al meerdere keren gericht op Di María, die al liet zien nog niet in de herfst van zijn carrière te zitten. Sterker nog: in het Champions League-duel met Real Madrid had hij met twee treffers een groot aandeel in de imponerende 3-0 overwinning.

Tegen het Nice van Kasper Dolberg was dat opnieuw het geval. Al na 21 minuten voetballen was Di María twee keer op het scorebord verschenen en met name de tweede goal was van grote schoonheid. Met een schitterende lob met de buitenkant van zijn linkervoet verschalkte hij landgenoot Walter Benítez, die alleen maar reddeloos kon toekijken hoe de bal over hem heen het doel inwaaide.

Trainer Thomas Tuchel was na afloop van het duel lovend over Di María, die na trefzeker te zijn geweest tegen Nice alweer op zeven doelpunten dit seizoen staat. 'Ángel is fantastisch', zo sprak de Duitse oefenmeester lovend. 'Sinds ik iedere dag met hem op het veld sta realiseer ik me dat steeds vaker. Als hij een tegenstander op zoekt kan hij uit het niets geweldige dingen doen en beslissend voor ons zijn.'

Toch zag de kritische Tuchel nog wel ruimte voor verbetering voor de Argentijns international. 'Soms zoekt hij nog iets te vaak naar de moeilijke oplossing, omdat hij altijd beslissend wil zijn voor het team.' Dat is hem echter snel vergeven, omdat Tuchel weet dat Di María vroeg of laat altijd een keertje kan verrassen. 'Daarom geniet hij mijn volle vertrouwen. Het is een op en top professional, die altijd in belang van het team denkt. Tegen Nice was hij opnieuw exceptioneel goed.'

Statistieken voorhoede Paris Saint-Germain:

Speler: Wedstrijden: Doelpunten: Assists:
Ángel Di María 13 7 2
Pablo Sarabia 12 1 5
Kylian Mbappé 7 3 3
Eric Maxim Choupo-Moting 7 3 1
Neymar 5 4 0
Mauro Icardi 5 3 1
Edinson Cavani 4 2 0

Di María verbleef tijdens de voorbije interlandperiode in Parijs, waar hij genoot van een paar dagen rust. Als een van de weinige PSG-aanvallers is hij sinds het begin van het seizoen fit en basisspeler. Dat geldt niet voor Mbappé, die tegen Nice fit genoeg was voor een invalbeurt van zeven minuten en daar genoeg aan had om bij twee doelpunten betrokken te zijn. Cavani kampte met een trainingsachterstand en bleef negentig minuten op de bank, terwijl Neymar onlangs een hamstringblessure opliep en er nog voor onbekende tijd uitligt.

Tegen Nice vormde Di María de voorhoede samen met Mauro Icardi en Pablo Sarabia, die eveneens in goede vorm steken. Het is voor Tuchel lastig om iedereen speelminuten te geven. 'Natuurlijk, ik wilde Kylian en Edi graag speelminuten geven, maar de anderen verdienen het gewoon om te spelen, omdat ze het erg goed doen. Het liefst geef ik iedereen speelminuten, maar dat is nou eenmaal niet mogelijk. Tijdens de wedstrijd heb ik ook maar een beperkt aantal wisselmogelijkheden, dus ja; het is lastig.'

Dinsdag komt het PSG van Tuchel alweer in actie, als de Franse landskampioen het in de Champions League opneemt tegen Club Brugge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Meer Á. Di María
Meer over Á. Di María
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.