DFB negeert voorstel Hoeness bij straf voor 'krankzinnige' Bellarabi

Reacties

De disciplinaire commissie van de Duitse voetbalbond DFB wil Karim Bellarabi voorlopig niet in actie zien komen in de Bundesliga. De aanvaller van Bayer Leverkusen schopte zaterdag tegen Bayern München Rafinha uit de wedstrijd en heeft een schorsing van vier duels gekregen.

DFB negeert voorstel Hoeness bij straf voor 'krankzinnige' Bellarabi

Dat komt niet overeen met het voorstel van Bayern-voorzitter Uli Hoeness, die na de 3-1 overwinning van Bayern op Leverkusen des duivels was. 'Dit was een krankzinnige overtreding', brieste de preses. 'Hij wilde opzettelijk iemand blessuren en zou een schorsing voor drie maanden moeten krijgen, voor domheid. Zoiets doe je niet: zeker niet bij de middenlijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De overtreding van Karim Bellarabi is rond 1.04 te zien.

De DFB was het ermee eens dat de overtreding van Bellarabi te ver ging, maar houdt het bij een schorsing van vier duels. Ook moet de aanvaller een boete van 10.000 euro betalen. Bellarabi heeft 24 uur de tijd om tegen de straf in beroep te gaan, maar de verwachting in de Duitse media is dat de elfvoudig Duits international dit niet zal gaan doen.

Rafinha liep bij de smerige overtreding van Bellarabi een blessure aan zijn linkerenkel op. Hij zal naar verwachting enkele weken niet inzetbaar zijn. In dezelfde wedstrijd liep Corentin Tolisso een zware kruisbandblessure op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.