Deze Oranje-kandidaten kunnen alvast op vakantie

Reacties

Onder anderen Arnaut Danjuma en Luuk de Jong horen bij het groepje Oranje-internationals dat is afgevallen voor de komende interlandperiode. Louis van Gaal benadrukte bij de bekendmaking van zijn definitieve selectie dat spelers die nu geen uitnodiging hebben gekregen wel degelijk in beeld blijven.

Deze Oranje-kandidaten kunnen alvast op vakantie
© Pro Shots

Ten opzichte van de voorselectie die twee weken geleden bekend werd gemaakt, zijn Jordy Clasie, Rick Karsdorp, Marten de Roon, Owen Wijndal, Luuk de Jong en Danjuma afgevallen. Van Gaal ging in zijn toelichting niet in op individuen die de selectie niet hebben gehaald, maar voor een paar afvallers zijn de redenen duidelijk aan te wijzen.

Zo kwakkelde Danjuma in de eindfase van het seizoen met zijn fitheid. De 25-jarige aanvaller kwam in de laatste vijf speelrondes in La Liga niet in actie vanwege een voetblessure. De zesvoudig international was wel op de weg terug, de hoop was dat hij op de slotspeeldag tegen Barcelona in actie kan komen. Door het ontbreken van interlandverplichtingen kan de dribbelaar nu in rust verder gaan werken aan zijn herstel.

Luuk de Jong beleefde een teleurstellend einde van het seizoen in Spanje. Het lukte de Sevilla-huurling niet meer om zich in de basis te spelen bij Barcelona. De 31-jarige spits stond op 23 januari voor het laatst aan de aftrap bij een wedstrijd van zijn club. In de voorbije maanden moest hij het doen met invalbeurten van maximaal 25 minuten. De toekomst van de 38-voudig international is ongewis. De ex-PSV'er heeft bij Sevilla nog een contract tot medio 2023. Kiezen voor perspectief op speeltijd is in de transferzomer voor hem het belangrijkste met het oog op het WK in Qatar.

Andere opvallende afwezigen in de Oranje-selectie zijn Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Georginio Wijnaldum. Bijlow won na blessureleed de race tegen de klok op weg naar de Conference League-finale. De 24-jarige goalie stond onder de lat bij Feyenoord tegen AS Roma, maar met hem wordt geen risico genomen in de komende interlandperiode. Bijlow debuteerde in september vorig jaar voor Oranje en was in een reeks van zes interlands basisspeler. Geertruida wacht nog op zijn debuut voor het Nederlands elftal en zal na een indrukwekkend seizoen met Feyenoord nog langer geduld moeten hebben. De 21-jarige verdediger kan zowel in het centrum als rechts in de defensie uit de voeten, wat hem voor Van Gaal extra interessant zal maken met het oog op het WK. Geertruida is de enige van de genoemde spelers die nog wel wedstrijdverplichtingen heeft, hij maakt deel uit van de selectie van Jong Oranje.

Wijnaldum maakte in de tweede helft van het seizoen met zijn prestaties bij PSG onvoldoende indruk op Van Gaal. De 86-voudig international zat in maart nog wel bij de selectie van Oranje en was in de voorbije jaren een van de leiders in de spelersgroep. De bondscoach vertelde bij de bekendmaking van zijn voorselectie al dat hij Wijnaldum met pijn in het hart passeerde. 'Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini's situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd. Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind', zei Van Gaal, die met de onderstaande selectie gaat toewerken naar de komende vier interlands.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.