Deze MLS-goal roept herinneringen op aan die wereldgoal van Van Basten

Reacties

Het doelpunt van Marco van Basten in de EK-finale van 1988 is uniek. Erik Hurtado kwam zondag in de buurt van die wereldberoemde treffer.

Deze MLS-goal roept herinneringen op aan die wereldgoal van Van Basten
© Pro Shots

Het is zeker in de Nederlandse voetbalhistorie een van de meest memorabele goals ooit. Het doelpunt van Van Basten in de finale van het EK in 1988 tegen Rusland. Sporting KC-coach Peter Vermes bleek over historisch besef te beschikken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het deed me een beetje denken aan de goal van Van Basten van 1988', zei de Amerikaanse oud-international met een verleden bij FC Volendam over de 2-1 van Hurtado tegen Nashville SC, waarbij Amadou Mia de rol van Arnold Mühren voor zijn rekening nam. 'Misschien was de hoek voor Erik wat makkelijker, maar het was nog steeds een ongelooflijke goal.'

Hurtado, die met zijn treffer matchwinner werd, erkende vaker zulke goals te hebben gemaakt. 'Een handvol keer, op school en college. Maar ik heb het nog nooit laten zien op dit grote podium. Het is dus best wel cool.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.