'Dest wil niets weten van interesse uit Duitsland, Engeland en Frankrijk'

Reacties

Sergiño Dest wil vechten voor een nieuwe kans bij Barcelona. Voor de twintigjarige ex-Ajacied wordt de strijd voor de rechtsbackpositie lastiger, maar de Amerikaan ziet nog voldoende perspectief in Camp Nou.

'Dest wil niets weten van interesse uit Duitsland, Engeland en Frankrijk'
© Pro Shots

In de voorbije weken dook de naam van Dest regelmatig op in de internationale transferrubrieken. De twintigjarige verdediger was een van de spelers aan wie Barcelona goed zou kunnen verdienen bij het oplossen van de financiële problemen, zonder dat er direct een groot gat valt in de selectie. Met Emerson, die na twee jaar bij Real Betis naar Barça is gekomen, is er een nieuwe rechtsback aan de selectie van trainer Ronald Koeman toegevoegd, waar Sergi Roberto nog altijd geldt als andere optie voor die plek.

Vanuit verschillende clubs is volgens Spaanse kranten recentelijk geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Dest. Volgens Sport zochten deze week nog Arsenal, Borussia Dortmund en AS Monaco toenadering. De reactie vanuit het kamp van de vleugelverdediger was telkens hetzelfde: bedankt voor de belangstelling, maar nee bedankt.

Dest heeft ondanks de onrust bij Barcelona een succesvol debuutjaar achter de rug. De Amerikaans international toonde zijn potentie en kwam in La Liga tot dertig optredens. Komend seizoen lonkt voor hem een nieuwe rol. Door het verkopen van Junior Firpo aan Leeds United is er geen tweede linksback meer in de selectie van de Spaanse topclub. Dest wordt zeer waarschijnlijk regelmatig gebruikt als back-up voor Jordi Alba. Bij de nationale ploeg speelt de jongeling ook regelmatig links in de verdediging.

Oefenwedstrijden
Barcelona heeft woensdag de selectie bekendgemaakt waarmee het aan het volgende deel van de voorbereiding gaat beginnen. EK-gangers Jordi Alba, Sergio Busquets, Martin Braithwaite zijn na een vakantie weer aangesloten, net als Ronald Araújo. Memphis Depay en Frenkie de Jong maken ook deel uit van de selectie. Zij speelden ook zaterdag tegen Girona, dat met 3-1 werd verslagen. Barça gaat nu op reis voor oefenwedstrijden tegen VfB Stuttgart en Red Bull Salzburg. Er is nog tweeënhalve week te gaan tot de competitiestart. Real Sociedad-thuis is op 15 augustus de eerste wedstrijd voor de ploeg van Koeman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.