Dessers scoort bij weerzien met oude club FC Utrecht

FC Utrecht heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding niet gewonnen. In Zeeland speelde de ploeg van trainer John van den Brom gelijk tegen RC Genk: 3-3. Cyriel Dessers scoorde tegen zijn oude club.

Dessers stond in de basis bij Genk. Aan de kant van Utrecht, dat zaterdag nog gelijkspeelde tegen Antwerp (0-0), begon een mix van bekende namen en talenten. Onder anderen Mark van der Maarel, Adam Maher en Gyrano Kerk verschenen aan de aftrap. Kerk was ook degene die na ruim een half uur de score opende met een van richting veranderd schot.

Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan, want het was Dessers die vijf minuten later na een aanval vanaf de rechterkant scoorde voor Genk tegen zijn voormalig werkgever: 1-1. De spits keerde in de tweede helft niet terug. Dat gold aan de kant van Utrecht voor iedereen behalve Davy van den Berg, die na 65 minuten werd gewisseld voor Eros Maddy.

Urby Emanuelson viel ook in, hoewel de ervaren middenvelder nog geen nieuw contract tekende bij Utrecht. Met hem in het veld kwam de ploeg van Van den Brom halverwege de tweede helft op achterstand door een rake strafschop van Paul Onuachu. Dit keer was het Utrecht dat snel langszij kwam doordat Shawn Adewoye de bal in eigen doel werkte. Door een doelpunt van Luca Oyen leken de Belgen toch te gaan winnen, maar daar stak Simon Gustafson een stokje voor door een strafschop te benutten.

De volgende oefenwedstrijd van FC Utrecht die bekend is, is thuis tegen AZ op 1 augustus. De Alkmaarders zijn komende zaterdag sparringpartner van Genk in het AFAS Stadion. Die wedstrijd begint om 13.00 uur.

Opstelling FC Utrecht eerste helft: De Keijzer; Pabai, Van der Maarel, Mamengi, Culhaci; Maher, Van den Berg, Boussaid; Kerk, Dalmau, Ramselaar.

Opstelling FC Utrecht tweede helft: Paes; Klaiber, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Van den Berg (65. Maddy), Emanuelson, Gustafson; Lonwijk, Arweiler, Venema.