Dessers-plan van FC Emmen geslaagd: 'We waren extra gemotiveerd'

Reacties

FC Emmen is zondag overeind gebleven tegen de topscorer van de Eredivisie. Heracles-spits Cyriel Dessers verkeerde de afgelopen weken in bloedvorm, maar kwam er niet aan te pas op De Oude Meerdijk.

Dessers-plan van FC Emmen geslaagd: 'We waren extra gemotiveerd'
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

In oktober was Dessers nog de beul van Emmen (2-0 zege), maar zondag had hij het lastig. Het centrale duo met Miguel Araujo en Keziah Veendorp zat erbovenop bij de Belg. 'We waren natuurlijk extra gemotiveerd tegen de topscorer van Nederland', vertelt Veendorp. 'Je wil dat hij niet scoort, maar je wil hem ook uit de wedstrijd halen. Dat ging goed, we waren soms wat aan het worstelen en we stoorden hem gelukkig genoeg. Hij ergerde zich daaraan, dat haalde hem ook uit de wedstrijd.'

Het was een vooropgezet plan, zo vertelt Lukkien: 'We weten wat Dessers wil, daar hadden we het in Almelo heel moeilijk mee. Hij loopt een beetje tegen je aan en is de koning van de kluts. Dat wisten we, dus ik heb de opdracht gegeven om hem een metertje te geven en op het moment dat hij aan de bal kwam, erbovenop te zitten. Met name Araujo deed dat heel erg goed. Hij is slim, hij weet: soms moet ik ervoor komen, soms moet ik wegblijven. Ons centrale duo heeft hem uitstekend bespeeld.'

Schone lakens
Een clean sheet dus voor de thuisploeg. Araujo had daar overigens nog nooit van gehoord. 'Schone lakens?' Leg dat maar eens uit in gebrekkig Spaans. De Peruaan was in ieder geval wel tevreden over de wedstrijd. 'Wij kunnen met ons team goed de nul houden en we corrigeren elkaars fouten. Het belangrijkste, boven alles, zijn de drie punten, maar de nul houden is ook heel belangrijk. Ik heb het heel erg naar mijn zin hier, maar nu moeten we ook uitwedstrijden gaan winnen', aldus de 25-jarige international.

'Araujo is een pitbull', zegt Lukkien, die nog wel genoeg verbeterpunten ziet voor zijn ploeg. 'Het eerste uur speelden we goed, maar daarna was het overleven. We moeten de wedstrijd in de eerste helft al beslissen. Michael de Leeuw kreeg een aantal enorme kansen, normaal maakt hij die af, maar nu niet. Daardoor bleef het erg spannend en kwamen we in de slotfase goed weg met de afgekeurde goal van Dessers.' De goal van de Heracles-spits werd geannuleerd wegens buitenspel, anders was het Dessers-plan alsnog in duigen gevallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.