Deschamps ziet toekomst bij Frankrijk en neemt Löw als voorbeeld

Reacties

Didier Deschamps sluit niet uit dat hij ook op het WK 2022 nog bondscoach is van Frankrijk. De vijftigjarige oud-international staat zeker open voor het verlengen van zijn tot 2020 lopende contract en spiegelt zich daarbij aan de Duitse bondscoach Joachim Löw.

Deschamps ziet toekomst bij Frankrijk en neemt Löw als voorbeeld

'Natuurlijk sta ik niet onwelwillend tegenover doorgaan tot aan het volgende WK', zei Deschamps in gesprek met persbureau AFP. De voormalig trainer van AS Monaco, Juventus en Olympique Marseille is al sinds 2012 bondscoach van Frankrijk en zou de tien jaar dus aantikken als hij er ook nog bij is als Frankrijk eind 2022 de wereldtitel verdedigt in Qatar.

Deschamps aast op meer international succes. Daarom heeft de voormalige middenvelder, die als speler ook al Europees- en wereldkampioen werd met Les Bleus, na het WK in Rusland ook geen moment aan stoppen gedacht. 'Omdat ik me erg goed voel en nog dezelfde passie en drive heb. En omdat ik denk er veel mogelijk is met deze jonge groep.'

Löw
Het mislopen van de eindronde in de Nations League tegen Nederland heeft hem wat dat betreft ook niet aan het twijfelen gebracht. Deschamps neemt daarbij Löw als voorbeeld, die na het voor Duitsland rampzalig verlopen WK 2018 zelf de renovatie van de nationale ploeg leidt. 'Dat is inderdaad een goed voorbeeld van continuïteit op het hoogste niveau.'

Net als Deschamps bleef ook Löw na het veroveren van de wereldtitel in 2014 gewoon aan. 'Hij heeft een moeilijke periode achter de rug, maar hij is iemand die al veel heeft bewezen. Ik ben blij dat hij nog altijd de leiding heeft over de Duitse nationale ploeg', besloot de bondscoach van Frankrijk, dat de kwalificatiereeks deze week start tegen Moldavië en IJsland.

Unicum
Voor Franse begrippen is Deschamps nu al uitzonderlijk lang bondscoach. Het record staat op naam van Michel Hidalgo, die acht jaar keuzeheer was van Les Bleus op weg naar de Europese titel van 1984. Sindsdien was Raymond Domenech, die in 2006 de WK-finale haalde maar verloor, de langstzittende bondscoach (2004-10). Deschamps stevent dus af op een unicum. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.