Officieel: Deschamps tekent nieuw contract en aast op Frans record

Reacties

Het sijpelde eerder op de dinsdag al door, maar het nieuws is nu officieel wereldkundig gemaakt. De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot en met het WK 2022.

Officieel: Deschamps tekent nieuw contract en aast op Frans record
© Pro Shots

Franse media maakten eerder op de dag - nog voordat de Franse voetbalbond (FFF) het had bevestigd - al melding van het nieuws. Er werd namelijk een tweet de wereld ingestuurd waarin melding werd gemaakt van een persconferentie om 16.00 uur, waarbij zowel Deschamps als voorzitter Noël Le Graët zouden aanschuiven.

Daar werd vervolgens inderdaad bekendgemaakt dat Deschamps er twee jaar aan vastplakt bij de nationale ploeg van Frankrijk. En dus krijgt de 51-jarige oud-international waarschijnlijk de kans om in Qatar de wereldtitel te verdedigen met Les Bleus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Deschamps werd in 2012 aangesteld als bondscoach als opvolger van Laurent Blanc en leidde Frankrijk sindsdien naar de kwartfinale op het WK 2014, de finale op het EK 2016 in eigen land (waarin Portugal te sterk was) en vorig jaar dus de wereldtitel op het WK in Rusland.

Hoewel de keuzes van Deschamps, die veelal vasthoudt aan dezelfde groep spelers, meer dan eens ter discussie stonden, geniet de bondscoach het volste vertrouwen van de Franse bond. Onlangs werd de keuzeheer nog gehuldigd na zijn honderste interland.

Als bondscoach welteverstaan, want als speler overtrof Deschamps dat aantal. Tussen 1989 en 2000 speelde de middenvelder van onder meer FC Nantes, Olympique Marseille en Juventus in totaal 103 interlands en werd hij wereld- en Europees kampioen.

Die laatste titel veroverde Deschamps als bondscoach nog niet, maar daarvoor biedt het EK van volgend jaar een nieuwe kans. Het EK, waar Frankrijk in de groepsfase Duitsland en Portugal treft, wordt alweer zijn vierde eindtoernooi als bondscoach, een record in de historie van de Franse nationale ploeg.

Bovendien is Deschamps hard op weg de langst zittende bondscoach ooit van Frankrijk te worden. Dat record staat nu nog op naam van Michel Hidalgo (1976-1984). Als hij zijn nieuwe contract uitdient, zal Deschamps dat ruimschoots overtreffen met een tienjarig dienstverband.

'Het EK wordt zonder een echte favoriet een heel leuk toernooi'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.