Deschamps heeft oog voor problemen bij Oranje en deelt complimentenlawine uit

Reacties

Frankrijk overklaste Nederland vrijdagavond op alle fronten. Bondscoach Didier Deschamps was logischerwijs tevreden met de ruime overwinning in de eerste wedstrijd van zijn ploeg na het zo traumatisch afgelopen WK.

Deschamps heeft oog voor problemen bij Oranje en deelt complimentenlawine uit
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
4 - 0
Nederland
Nederland

'Dit was een geweldige rentree, ook al had deze ploeg uit Nederland wel een paar problemen', erkende Deschamps de moeilijkheden waarmee zijn tegenstrever Ronald Koeman zich deze week geconfronteerd wist. 'Dat neemt niets weg van wat we deden en van de sfeer. Het is belangrijk om thuis te winnen, maar er komt nog een wedstrijd aan', knipoogde de bondscoach bij de Franse televisiezender TF1 al naar de volgende opgave. Maandag moet de nummer twee van het voorbije WK naar Ierland.

Op het kanaal van L'Équipe prees hij zijn nieuwe aanvoerder, Kylian Mbappé. 'Die band zal hem niet veranderen. Hij is betrokken, heeft plezier, levert inspanningen zoals iedereen en heeft de mogelijkheid om af en toe van positie te veranderen. Hij is de aanvoerder en wilde samen met de hele ploeg een wedstrijd spelen zoals we hebben gespeeld.'

De complimenten waren klaarblijkelijk in de aanbieding, ook spits Randal Kolo Muani kwam aan de beurt. 'Alles dat hij heeft gedaan was de moeite waard. Hij loopt makkelijk, hij dribbelt, kan diepgaan, speelt aan de ene of aan de andere kant. Hij is erg interessant, zijn profiel is anders dan dat van Olivier Giroud of Marcus Thuram', aldus de keuzeheer, inmiddels op de persconferentie aangekomen.

Ook over de verstandhouding tussen Mbappé en Antoine Griezmann is Deschamps zonnig gestemd. 'Gelukkig zie ik niet wat er allemaal gezegd en geschreven wordt. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en willen allebei dat de Franse ploeg goed presteert. Antoine was twee minuten teleurgesteld. Er is geen probleem tussen die twee.'

Tot slot krijgen ook Ibrahima Konaté en Dayot Upamecano nog de complimenten van hun coach. 'Ze zijn jong, maar kijk waar ze spelen. Het WK heeft hen veel goed gedaan. Ze kennen elkaar goed, het zijn twee heel goede verdedigers. Snel, sterk in de duels en goed aan de bal', aldus Deschamps.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.