Dervisoglu kan Sparta-legende evenaren, Floranus blijft Blind voor

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Deze keer aandacht voor de zaterdagduels in de negende speelronde, de laatste voor de oktoberse interlandperiode.

Dervisoglu kan Sparta-legende evenaren, Floranus blijft Blind voor
© Pro Shots.
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 0
FC Emmen
FC Emmen

• Heracles Almelo won zeven van de laatste acht wedstrijden tegen FC Emmen in alle competities. Alleen in de meest recente ontmoeting bleef de club uit Drenthe overeind (1-1, 10 maart 2019, Eredivisie).

• Heracles hield al dertien Eredivisie-duels op rij niet de nul, de langste reeks van de club uit Almelo sinds 2014. Toen gebeurde dat tussen februari en november 25 wedstrijden op rij niet, een clubrecord.

• FC Emmen verloor de eerste drie uitduels van het seizoen in de Eredivisie en is de enige club die nog geen punt pakte op vreemde bodem. De afgelopen twee duels, allebei thuis, leverden echter vier punten en zes goals op.

• FC Emmen schoot dit Eredivisie-seizoen in totaal slechts vijf keer op doel in uitwedstrijden, het laagste aantal van alle ploegen (vier van deze schoten waren van Michael de Leeuw).

Wat verwacht jij van Heracles Almelo - FC Emmen?
Zege Heracles Almelo
Gelijkspel
Zege FC Emmen
Vitesse
Vitesse
2 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

• Vitesse won in de Eredivisie alleen vaker van Willem II (34) dan van FC Utrecht (31 keer), maar won slechts één van de laatste elf onderlinge ontmoetingen met de Domstedelingen (G4, V6).

• Vitesse had dit Eredivisie-seizoen 163 balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied. Daarvan was 46 procent een schot (75 doelpogingen), het hoogste percentage van alle teams.

• FC Utrecht kwam tot scoren in elk van de laatste elf Eredivisie-duels. De laatste keer dat de Domstedelingen dit in twaalf opeenvolgende competitiewedstrijden deden, was in december 2016 (18).

• Mark van der Maarel staat met 99 Eredivisie-zeges voor FC Utrecht op de gedeelde vijfde plaats op de all-time lijst van de club en passeert bij zijn honderdste overwinning Ton du Chatinier en Herman Verrips.

Wat verwacht jij van Vitesse - FC Utrecht?
Zege Vitesse
Gelijkspel
Zege FC Utrecht
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
2 - 1
FC Twente
FC Twente

• Sparta is ongeslagen in de laatste drie Eredivisie-ontmoetingen met FC Twente (W2, G1), maar FC Twente won vorig seizoen beide onderlinge duels in de Keuken Kampioen Divisie (2-1 en 0-3).

• Sparta en FC Twente scoorden allebei zestien keer in de eerste acht Eredivisie-duels van het seizoen, het hoogste aantal voor gepromoveerde club sinds NAC Breda in 1993/94 (ook 16).

• Halil Dervisoglu was trefzeker in zijn laatste drie thuisduels in de Eredivisie en kan de eerste Spartaan worden die in vier opeenvolgende thuisduels scoort sinds Ali El Khattabi in oktober 2000 (ook 4).

• FC Twente scoorde negen keer uit de laatste elf schoten op doel in de Eredivisie. Dit seizoen scoorde geen Eredivisie-ploeg met zo’n groot percentage van de schoten op doel als FC Twente (62% - 16 van de 26).

Wat verwacht jij van Sparta Rotterdam - FC Twente?
Zege Sparta Rotterdam
Gelijkspel
Zege FC Twente
sc Heerenveen
sc Heerenveen
1 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

• SC Heerenveen won slechts één van de laatste vier thuisduels met PEC Zwolle in de Eredivisie (G2, V1) en kwam in geen van deze duels vaker dan één keer tot scoren.

• Twee van de drie veldspelers met de meeste balheroveringen dit seizoen zijn in dienst van SC Heerenveen. De topdrie van dit klassement bestaat uit Sherel Floranus (72), Daley Blind (70) en Hicham Faik (66).

• PEC Zwolle staat voor de derde keer in de clubhistorie op minstens twintig tegengoals uit de eerste acht Eredivisie-duels van het seizoen, na 1981/82 (22) en 1984/85 (20).

• PEC Zwolle kwam sinds de start van vorig seizoen in tien uitduels in de Eredivisie niet tot scoren, waaronder vijf van de laatste acht uitduels. Alleen FC Groningen overkwam dit vaker in deze periode (11).

Wat verwacht jij van SC Heerenveen - PEC Zwolle?
Zege SC Heerenveen
Gelijkspel
Zege PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.