Dertien blessuregevallen bij Dortmund: welke spelers halen Ajax-uit?

Reacties

Borussia Dortmund neemt het dinsdag in de Champions League op tegen Ajax en speelt voor die kraker eerst nog op zaterdag tegen FSV Mainz 05. Coach Marco Rose heeft in aanloop naar deze duels constant contact met zijn medische staf, want de ziekenboeg is behoorlijk gevuld.

Dertien blessuregevallen bij Dortmund: welke spelers halen Ajax-uit?
© Pro Shots

Rose heeft dit seizoen nog in geen enkele speelronde de beschikking gehad over een volledige selectie en zag in de afgelopen interlandperiode ook weer spelers wegvallen. Sky heeft alle blessuregevallen van Dortmund op een rijtje gezet en kwam tot een lijst met dertien namen. Met Ajax-uit in het vooruitzicht moet dat Rose toch behoorlijk wat kopzorgen opleveren.

Niet alle dertien namen zullen nog lang in de lappenmand moeten verblijven. Sky voorspelt dat Gregor Kobel, Thomas Meunier, Mats Hummels en Emre Can tegen Mainz alweer kunnen meedoen. Of dat ook voor Manuel Akanji, Mahmoud Dahoud, Giovanni Reyna en Erling Haaland geldt, is nog maar de vraag.

De Dortmund-fans snakken vooral naar goed nieuws over laatstgenoemde. Haaland is dé grote man in de ploeg van Rose en was dit seizoen in acht duels al goed voor elf goals. De spits moest de afgelopen interlands van Noorwegen echter missen vanwege een dijbeenblessure. Rose hoopt Haaland tegen Mainz weer minuten te kunnen geven, maar wacht nog op groen licht.

Volgens Sky is de inzetbaarheid van Mateu Morey, Dan-Axel Zagadou, Soumaila Coulibaly, Raphaël Guerreiro en Youssoufa Moukoko tegen Mainz in ieder geval uitgesloten. Guerreiro, een vaste basisspeler bij Dortmund, hoopt er dinsdag in Amsterdam weer bij te kunnen zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.