Derde thuisnederlaag en vroege wissel: Henk de Jong kan aan de bak

Reacties

FC Groningen heeft op bezoek bij SC Cambuur zijn tweede overwinning van dit seizoen geboekt. Tomas Suslov werd de matchwinner in Leeuwarden, waar voor Cambuur-coach Henk de Jong om verschillende redenen werk aan de winkel is.

Derde thuisnederlaag en vroege wissel: Henk de Jong kan aan de bak
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Cambuur verloor eerder dit seizoen in eigen huis al van Excelsior (0-2) en AZ (0-1) en zondag ging het dus ook mis tegen Groningen. Remco Balk begon tegen zijn oude club in de basis, maar pakte al snel een gele kaart en hikte tegen zijn tweede gele prent aan. De Jong haalde de aanvaller al binnen het halfuur naar de kant. Balk ging zichtbaar geïrriteerd de catacomben in.

De eerste helft was behoorlijk teleurstellend, met nauwelijks momenten van opwinding voor de doelen. Toch kwam Groningen één keer erg dicht bij een treffer: Paulos Abraham raakte de paal. In de tweede helft werd het iets leuker en Cambuur ging op zoek naar de openingstreffer. Silvester van der Water dacht die ook te maken, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel voor Felix Mambimbi in de opbouw.

Bij Groningen was debutant Ricardo Pepi voor de tweede helft in het veld gekomen en de Amerikaan leverde uiteindelijk de assist op het enige doelpunt van de wedstrijd. Pepi kreeg de bal op het middenveld zomaar in de voeten geschoven door Marco Tol, stuurde Suslov weg en zag de Slowaak (dit seizoen toch behoorlijk bekritiseerd) na een goede individuele actie binnen schieten.

Cambuur slaagde er niet in om op de juiste manier te reageren en dus blijft de ploeg van De Jong op vier punten steken. Het Groningen van Frank Wormuth, dat in blessuretijd nog op 2-0 dacht te komen maar de treffer van Radinio Balker afgekeurd zag worden, heeft nu het dubbele van dat aantal.

SC Cambuur Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.