Derde Klassieker in twee seizoenen voor Björn Kuipers

Reacties

Scheidsrechter Björn Kuipers heeft komende zondag voor de derde keer in vier duels de leiding tijdens een competitietreffen tussen Ajax en Feyenoord. De KNVB wees de vaderlandse nummer één opnieuw aan voor een Klassieker.

Derde Klassieker in twee seizoenen voor Björn Kuipers

Vorig seizoen was Kuipers scheidsrechter bij Feyenoord-Ajax (1-1 op 23 oktober 2016) en Ajax-Feyenoord (2-1 op 2 april 2017). Het seizoen daarvoor kreeg hij geen duel tussen de Amsterdammers en de Rotterdammers toebedeeld. Eerder dit seizoen floot Danny Makkelie de eerste confrontatie tussen de twee rivalen in Rotterdam. Kuipers en Makkelie zijn de nummers één en twee van het scheidsrechterskorps. De andere reeds gespeelde toppers stonden onder leiding van Kuipers (PSV-Feyenoord) en Kevin Blom (Ajax-PSV).

Kuipers floot Ajax en Feyenoord dit seizoen al tweemaal in competitieverband. Hij leidde Excelsior-Feyenoord (0-1) en PSV-Feyenoord (1-0) en was de leidsman bij VVV-Venlo-Ajax (0-2) en Ajax-FC Utrecht (1-2). In het bekertoernooi leidde hij Scheveningen-Ajax (1-5). Het duel tussen PSV en Heracles Almelo van zondag (16:45 uur) staat onder leiding van Ed Janssen.

Ajax-Feyenoord door de jaren heen: goals van Huntelaar en Kuijt
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.