Derby County zet licht op groen: Lampard op weg naar Chelsea

Reacties

Frank Lampard is hard op weg de nieuwe manager van Chelsea te worden. Derby County laat weten dat het de 41-jarige oud-international toestemming heeft gegeven om met zijn oude club te praten over de vrijgekomen vacature op Stamford Bridge.

Derby County zet licht op groen: Lampard op weg naar Chelsea

Daarmee lijkt niets de terugkeer van Lampard bij Chelsea nog in de weg te staan. De clubtopscorer aller tijden van The Blues gold al enige tijd als de belangrijkste kandidaat om de naar Juventus vertrokken Maurizio Sarri op te volgen. Aanvankelijk verschenen er nog berichten in Engelse media dat Derby wilde proberen het tot medio 2021 lopende contract van Lampard open te breken, maar daar is nu dus geen sprake meer van.

Als Lampard eruit komt met de club waar hij tussen 2001 en 2014 uitgroeide tot een waar icoon, komt er al na één jaar weer een einde aan zijn samenwerking met Derby County. Vorig jaar gaf de club van Kelle Roos en Florian Jozefzoon de voormalig international de kans om als manager aan de slag te gaan. Het bleek een prima zet voor beide partijen. Uiteindelijk liepen The Rams promotie naar de Premier League via de play-offs mis.

Chelsea zal naar verluidt een afkoopsom van vijf miljoen euro moeten betalen aan Derby om Lampard vijf jaar na zijn vertrek als speler terug te halen naar Stamford Bridge. De voormalige middenvelder was in zijn tijd als speler uiterst succesvol bij de huidige Europa League-winnaar, die in de Premier League als derde eindigde. Op zijn palmares prijken onder meer drie landstitels, vier FA Cups en de Champions League en de Europa League. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.