Derby County maakt door Cocu aangekondigde straf voor zondaars bekend

Reacties

Derby County heeft de straf voor alcoholzondaars Mason Bennett en Tom Lawrence bekendgemaakt. Het duo moet zes weken salaris inleveren én zal tachtig uur lang maatschappelijk werk moeten verrichten.

Derby County maakt door Cocu aangekondigde straf voor zondaars bekend

Bennett en Lawrence waren twee van de drie Derby-spelers die eind vorige maand betrokken waren bij een betreurenswaardig incident. Na een teamuitje besloot het tweetal samen met aanvoerder Richard Keogh flink op stap te gaan, maar later op de avond veroorzaakten de drie feestvierders in beschonken toestand een ongeluk. Daarbij raakte Keogh zwaar geblesseerd: hij moet liefst vijftien maanden toekijken.

Zijn twee ploeggenoten kwamen er zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf en werden midweeks alweer in 'genade' aangenomen door Cocu. Lawrence mocht tijdens de 2-2 tegen Barnsley in de basis beginnen, Bennett viel in die wedstrijd in, maar de Nederlandse manager liet rondom dat duel al weten dat de kous daarmee nog allerminst af was voor de twee dissonanten.

Vrijdagavond heeft Derby via een officieel statement de straf voor het duo bekendgemaakt. Na de betrokken spelers te hebben gehoord, is besloten dat zij een bedrag ter hoogte van zes weken salaris moeten overmaken. Dat is de hoogste boete die de club contractueel gezien mag opleggen aan spelers. Daarnaast zullen ze een 'taakstraf' van tachtig uur moeten uitvoeren. Onderdeel daarvan is het volgen van een cursus over de gevaren van alcoholgebruik.

Ook moeten Lawrence en Bennett op 15 oktober nog voor de rechter verschijnen. 'Ik heb enorme fouten gemaakt', zo laat Bennett in een reactie weten. 'Ik ben een voetballer waar jonge kinderen naar opkijken, een goed voorbeeld zijn is alles. Daarom schaam ik me diep. Ik ben 23 jaar, dus ben ik oud genoeg om beter te weten, zo ben ik ook opgevoed. Er zijn geen verzachtende omstandigheden. Ik bied mijn excuses aan aan mijn familie, mijn vrienden, de club, alle supporters en de hele voetbalgemeenschap. Ik heb jullie allemaal teleurgesteld.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.