Depressieve Pelé gaat de straat niet meer op: 'Hij is een soort gevangene'

Reacties

Het gaat niet goed met de Braziliaanse voetballegende Pelé (79). Dat heeft zijn zoon Edinho bekendgemaakt. Pelé schijnt amper te kunnen lopen en daardoor kampt hij met een depressie.

Depressieve Pelé gaat de straat niet meer op: 'Hij is een soort gevangene'
© Pro Shots

Edinho, de 49-jarige zoon van Pelé, heeft in gesprek met Globo Esporte zijn zorgen geuit over de situatie van zijn vader. De 79-jarige Pelé, die in oktober tachtig jaar hoopt te worden, onderging meerdere heupoperaties. Meer dan eens ging het fout bij die operaties waardoor de Braziliaanse voetballegende, die liefst drie keer wereldkampioen werd, nauwelijks nog kan lopen.

'Hij is erg kwetsbaar als het gaat om zijn mobiliteit', zo stelt Edinho. 'Hij onderging een heuptransplantatie, maar de revalidatie was niet ideaal. Hij heeft nu dus moeite met lopen. Je kunt je voorstellen dat dit erg lastig is voor hem. Hij was de koning, een enorm imposant figuur. En nu kan kan hij niet meer goed lopen. Hij is erg terughoudend nu en schaamt zich er erg voor. Maar goed, zijn fysiek hoort bij zijn leeftijd en de natuur. Al is dat lastig voor hem om te accepteren', vertelt zijn zoon.

Pelé kan alleen met hulp een beetje lopen en om die reden heeft hij geen zin om zijn huis te verlaten. 'Hij schaamt zich, hij wil niet naar buiten en zich blootstellen. Hij gaat de straat niet op en doet praktisch niets waarvoor hij het huis moet verlaten. Hij is een soort gevangene', aldus Edinho, die momenteel werkzaam is bij Santos FC, de club waarvoor ook Pelé bijna zijn hele leven speelde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.