Denemarken krijgt slecht blessurenieuws: 'We zullen hem missen'

Reacties

Denemarken kan de rest van dit WK geen beroep doen op Thomas Delaney. De 31-jarige middenvelder raakte dinsdag in de wedstrijd tegen Tunesië geblesseerd en wacht een revalidatie van vier weken. Delaney verliet woensdag het Deense kamp in Qatar.

Denemarken krijgt slecht blessurenieuws: 'We zullen hem missen'
© Pro Shots

Delaney viel in de eerste helft uit. Volgens Deense media gaat het om een knieblessure. Mikkel Dansgaard kwam tegen Tunesië als vervanger in de ploeg. Delaney stond in de basis en vormde met Pierre-Emile Højbjerg en Christian Eriksen het Deense middenveld.

Het wegvallen van Delaney is een tik voor Denemarken. De middenvelder is 72-voudig international. 'We zullen hem missen, zowel op als naast het veld', liet bondscoach Kasper Hjulmand weten. Er wordt geen vervanger ingevlogen. 'Andere spelers zijn er klaar voor. We hebben een sterke selectie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep D Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
2
0
1
6-3
+3
6
2
Australië
3
2
0
1
3-4
-1
6
3
Tunesië
3
1
1
1
1-1
0
4
4
Denemarken
3
0
1
2
1-3
-2
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.