Demouge en Marcellis beginnen bij VVV aan nieuw Eredivisie-hoofdstuk

Reacties

Het zou enkele jaren geleden een mooi transferbericht zijn geweest: Frank Demouge en Dirk Marcellis naar VVV-Venlo. De twee iconen van de Eredivisie gaan nu alsnog aan de slag in De Koel, maar uiteraard niet meer als speler.

Demouge en Marcellis beginnen bij VVV aan nieuw Eredivisie-hoofdstuk
© Pro Shots

De 38-jarige Demouge speelde de laatste van zijn 243 Eredivisie-duels al in 2014, voordat in 2017 zijn voetbalschoenen definitief opborg. En de 32-jarige Marcellis, goed voor 262 Eredivisie-duels, stopte in september 2018 noodgedwongen wegens een knieblessure. Nu keren de oud-spits en de voormalige verdediger terug op het hoogste niveau. Demouge gaat bij VVV aan de slag als spitsentrainer, terwijl Marcellis als performance coach terugkeert bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

Met het tweetal haalt VVV een hele bak aan Eredivisie-ervaring in huis. 'Frank was altijd een typische spits. Een aanspeelpunt. Iemand met een neusje voor de goal. Die kwaliteiten heeft hij zeker niet verloren en daar maken we dan ook graag gebruik van. Hij zal voornamelijk met onze jonge voorhoede aan de slag gaan', zegt technisch manager Stan Valckx op de website van VVV over de komst van Demouge, die in de Eredivisie goed was voor 66 goals namens NEC, Willem II, FC Utrecht en Roda JC.

Frank Demouge scoort in december 2014 namens Roda JC met een omhaal tegen VVV.
© Pro Shots
Frank Demouge scoort in december 2014 namens Roda JC met een omhaal tegen VVV.

Marcellis brengt naast Eredivisie-ervaring ook Champions League- en interland-ervaring mee. 'Hij zal als de brug gaan fungeren tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal, daar waar het gaat om de begeleiding van talentvolle spelers', zegt Valckx over diens rol als performance coach. 'Dirk heeft in zijn actieve carrière bij PSV dat traject doorlopen en daar veel van geleerd. Dat wil hij nu, als opstap naar een nieuwe carrière als Performance Coach, in de praktijk brengen bij VVV-Venlo.'

Demouge kwam bij VVV terecht na contact met Mark Luijpers, die hem vroeg of hij de spitsen bij VVV onder handen wilde nemen. 'Daar had ik wel oren naar. Na een gesprek met de technische staf en Stan Valckx was de samenwerking snel beklonken.' Ook Marcellis is blij dat hij de kans krijgt bij VVV. 'Ik ben daarnaast als rasechte Horstenaar blij dat VVV-Venlo, de profclub uit mijn eigen regio en waar ik in de jeugdopleiding ben gestart, mij nu deze fantastische kans geeft om op Eredivisieniveau te kunnen meedraaien.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.