Dembélé verlaat Spurs voor zeer lucratief contract in China

Reacties

Mousa Dembélé stapt van Tottenham Hotspur over naar het Chinese Guangzhou R&F. De 31-jarige middenvelder beschikte in Londen over een komende zomer aflopend contract, maar brengt toch nog zo'n twaalf miljoen euro op.

Dembélé verlaat Spurs voor zeer lucratief contract in China

De 82-voudig Belgisch international kwam dit seizoen mede door blessures maar tot dertien officiële duels in de hoofdmacht van Tottenham (706 minuten).

Dembélé begon in zijn vaderland bij Germinal Beerschot. Willem II plukte hem in 2005 weg uit België. In de Eredivisie kwam de toen nog als aanvaller opererende Dembélé ook nog uit voor AZ. De Alkmaarders verkochten de Belg in de zomer van 2010 voor zes miljoen euro aan Fulham, dat hem twee jaar later voor negentien miljoen euro van de hand deed aan Spurs. In totaal kwam de Belg tot 249 officiële duels voor de Londenaren.

Bij de club uit de Chinese Super League wordt Dembélé de absolute grootverdiener, met naar verluidt een salaris van negen miljoen euro per jaar. In maart begint de competitie in China. Guangzhou R&F eindigde vorig seizoen op de tiende plaats.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.