Dembélé velt met vroege goal vonnis over Kroatië én Engeland

Frankrijk heeft vrijdag opnieuw goede zaken gedaan op het EK Onder-21. De talenten, die dinsdag al met 2-1 te sterk waren voor Engeland, versloegen Kroatië. Er wacht komende maandag een eindstrijd met Roemenië om de groepswinst en daarmee een ticket voor de halve finale.

Frankrijk O21
1 - 0
Kroatië O21
Kroatië O21

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Frankrijk meteen een doelpunt. Olympique Lyon-talent Moussa Dembélé kopte al na acht minuten raak in het San Marino Stadium, waar Serdar Gözübüyük fungeerde als scheidsrechter. Jeff Reine-Adelaide vond Dembélé met een hoge voorzet vanaf de rechterflank. De aanvaller torende boven twee verdedigers uit om knap te scoren met zijn hoofd.

Kroatië, waar voormalig Ajax-speler Robert Muric in de basis stond, ontsnapte kort daarna aan de 2-0 van Olivier Ntcham. Hij haalde aan de rand van het strafschopgebied uit en zag keeper Josip Posavec redding brengen. Frankrijk hield daarna het overwicht, maar creëerde in de eerste helft niet veel kansen meer. Een van de weinige wapenfeiten van Kroatië was een poging van Marin Jakolis die naast het doel zeilde.

De Kroaten gingen in de tweede helft voor hun laatste kans op het bereiken van de halve finale na de 4-1 nederlaag tegen Roemenië van dinsdag. Sandro Kulenovic kreeg in dat offensief de grootste mogelijkheid om er 1-1 van te maken. De ingevallen aanvaller raakte de rechterpaal met een schot. Dembélé miste later nog een kans op zijn tweede goal, waardoor het bij 1-0 bleef.

Frankrijk gaat maandag met Roemenië uitmaken wie groepshoofd wordt in Groep C. De nummer één van de poule gaat naar de halve finale, terwijl alleen de beste nummer twee van de drie poules ook door gaat. Engeland, dat eerder op de vrijdag met 2-4 verloor van Roemenië, is door de zege van Frankrijk uitgeschakeld. Dat geldt ook voor Kroatië.