Dembélé onder vuur bij Barça: 'Hij moet bij zichzelf te rade gaan'

Reacties

Barcelona heeft dinsdag een gesprek gevoerd met de zaakwaarnemer van Ousmane Dembélé. De 21-jarige aanvaller ligt onder vuur bij de Catalanen vanwege zijn gedrag en houding.

Dembélé onder vuur bij Barça: 'Hij moet bij zichzelf te rade gaan'

De verhoudingen tussen de jonge Fransman en de club zijn al enige tijd gespannen, maar bereikten afgelopen week een nieuw dieptepunt. Dembélé sloeg een training over, zonder daar een reden voor op te geven. Pas na anderhalf uur liet hij weten ziek te zijn. Trainer Ernesto Valverde hield hem daarom buiten de selectie voor het duel met Real Betis afgelopen weekend (3-4 verlies).

Dembélé kwam vervolgens ook te laat voor die wedstrijd. Hij miste de openingsfase en meldde zich pas minuten na de aftrap op de tribune. Gerard Piqué ging achteraf kort in op het incident. 'Hij moet zich realiseren dat voetbal een 24-uur-per-dag-job is, daar moeten we hem mee helpen.' De clubleiding heeft volgens Spaanse media minder geduld met de aanvaller.

Dinsdag hebben verschillende vertegenwoordigers van de club, waaronder technisch directeur Eric Abidal, om de tafel gezeten met de vertegenwoordiger van Dembélé, Moussa Sissoko. Dembélé zelf is immers in Frankrijk om zich met Les Bleus voor te bereiden op de Nations League-wedstrijd tegen het Nederlands elftal. De uitkomst van het gesprek zou zijn dat Dembélé nog één laatste kans krijgt.

Puyol
In gesprek met Marca heeft ook voormalig Barcelona-aanvoerder Carles Puyol zich nu gemengd in de discussie omtrent Dembélé. 'Ousmane is nog jong. Het team moet hem helpen, want het is niet makkelijk om je aan te passen aan de filosofie van Barcelona. Maar hij is nu al een paar keer te laat gekomen en hij moet leren dat dat echt niet kan. Het is belangrijk dat hij bij zichzelf te rade gaat en eens goed gaat nadenken, want als je jong bent, realiseer je je soms niet wat je weggooit', aldus Puyol.

'In de kleedkamer zijn er altijd problemen, want er zijn veel ego's. Iedereen vindt zichzelf de beste en meent dat hij moet spelen, maar dat is aan de coach. Wat belangrijk is, is de houding van de spelers. Ambitieus zijn is prima, maar je moet altijd de groep respecteren. Als hij beter wil worden en wil leren, is hij op de juiste plaats. Maar het is aan hem.'

Didier Deschamps ging eerder ook al in op de situatie van Dembélé. 'Hij moet oppassen. Een professionele houding is een wezenlijk onderdeel van het bestaan van een profvoetballer. Hoe eerder hij dat begrijpt, des te beter', aldus de Franse bondscoach. Vrijdag neemt Frankrijk het in De Kuip op tegen Oranje.

'Barcelona werd negentig minuten lang van het kastje naar de muur getikt door Real Betis'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.