Dembélé in het spoor van grote namen: het Chinese dreamteam

Reacties

De Chinese clubs zijn een stuk minder actief dan enkele jaren geleden, maar nog altijd is er financieel veel mogelijk in de Chinese Super League. Dat blijkt alleen al uit de recente belangstelling van Guangzhou Evergrande voor David Neres en de transfer van Mousa Dembélé naar Guangzhou R&F.

Dembélé in het spoor van grote namen: het Chinese dreamteam

De hoogste tijd om een dreamteam samen te stellen van in China actieve spelers. Met als belangrijkste kanttekening dat de markt in China pas op 28 februari sluit, vlak voor de start van het nieuwe seizoen.

Doel:

Zeng Cheng (32 jaar, Guangzhou Evergrande)
We hebben medelijden met keepers op leeftijd die willen meeprofiteren van de hype in China: clubs in de Chinese Super League mogen namelijk geen buitenlandse sluitposten aantrekken. Logischerwijs verdedigt een Chinees dus het doel in dit team. Cheng werd de afgelopen jaren meermaals uitgeroepen tot Doelman van het Jaar, al greep hij in 2018 wel naast de landstitel met Guangzhou Evergrande.

Defensie:

Gil (31 jaar, Shandong Luneng)
Bij het samenstellen van verlanglijstjes hebben Chinese clubs weinig oog voor de defensie. Afgaande op de cijfers van Transfermarkt.de heeft Gil de hoogste marktwaarde (7,5 miljoen euro) van alle verdedigers. Gil, die elf interlands voor Brazilië afwerkte, staat aan de vooravond van zijn vierde seizoen in China. Zijn hoogtijdagen beleefde hij bij Cruzeiro en Corinthians.

Gabriel Paletta (32 jaar, Jiangsu Suning)
De Argentijnse Italiaan (of Italiaanse Argentijn) verdient sinds 2018 zijn brood in China. Mede door de prestaties van Paletta kreeg Jiangsu Suning ex aequo de minste tegendoelpunten. De verdediger speelde in Europa de meeste duels namens Parma en stond ook bij onder meer Liverpool en AC Milan onder contract.

Javier Mascherano (34 jaar, Hebei China Fortune)
Nam vorig jaar zomer met een nederlaag op het WK tegen Frankrijk afscheid van het hoogste podium. De Argentijn is bij Hebei China Fortune het verlengstuk van trainer Chris Coleman. Ook landgenoot Ezequiel Lavezzi, die net als Mascherano een WK-finale in de benen heeft, staat op de loonlijst van Hebei China Fortune.

Yannick Carrasco (25 jaar, Dalian Yifang)
Een soort wingback in dit alternatieve elftal en als twintiger bijna een witte raaf in dit team. Carrasco zorgde vorig jaar voor een grote verrassing door Atlético Madrid te verruilen voor Dalian Yifang, waarmee hij zich maar nipt handhaafde in de Chinese Super League. Niet onlogisch wellicht dat zijn partner onlangs liet optekenen dat Carrasco een terugkeer naar de Europese top ziet zitten.

Middenveld:

Paulinho (30 jaar, Guangzhou Evergrande)
Voldeed afgelopen seizoen prima bij Barcelona en legde daarmee zijn criticasters het zwijgen op, maar Guangzhou Evergrande bewoog hemel en aarde om de Braziliaan terug te halen. Met een marktwaarde van bijna veertig miljoen euro is Paulinho de meest waardevolle speler in China. Een hoog bedrag, maar de Messi's en Ronaldo's staan nog steeds niet open voor een overgang naar de Super League.

Mousa Dembélé (31 jaar, Guangzhou R&F)
Ondanks de vele goals van Eran Zahavi leeft Guangzhou R&F in de schaduw van Guangzhou Evergrande. Dembélé is een van de spelers die daar verandering in moet gaan brengen. De Belgische middenvelder kan rekenen op een salaris van 750.000 euro. Per maand, uiteraard.

Oscar (27 jaar, Shanghai SIPG)
Voor altijd het antwoord op de quizvraag welke Braziliaan als enige scoorde tijdens de 1-7 nederlaag van de Seleçao op het WK 2014 tegen Duitsland. Vorig jaar beëindigde Oscar met Shanghai SIPG de hegemonie van Guangzhou Evergrande. Alleen Paulinho scoort een hogere marktwaarde dan de 28 miljoen euro van de ex-speler van Chelsea.

Aanval:

Hulk (32 jaar, Shanghai SIPG)
Brak ooit door in Japan, maakte naam bij FC Porto en Zenit Sint-Petersburg en verdient sinds 2016 zijn geld in China. De 47-voudig Braziliaans international werd vorig jaar in verband gebracht met Palmeiras, maar prefereerde een langer verblijf in China. Gezien zijn honorarium (360.000 euro per week) snappen we dat best.

Graziano Pellè (33 jaar, Shandong Luneng)
De ex-speler van AZ en Feyenoord is al sinds halverwege 2016 een van de boegbeelden van Shandong Luneng, dat vorig jaar als derde eindigde. Met 28 goals in 63 competitiewedstrijden overlegt Pellè een keurig gemiddelde.

Cédric Bakambu (27 jaar, Beijing Guoan)
Beijing Guoan maakte van Cédric Bakambu vorig jaar de duurste Afrikaanse voetballer door de afkoopsom van veertig miljoen euro in zijn contract met Villarreal op tafel te leggen. De spits liet zich met negentien goals meteen gelden in zijn eerste seizoen in China.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.