Dembélé en Griezmann moeten kans grijpen in 'zeldzame tridente'

Reacties

De thuiswedstrijd tegen Slavia Praag lijkt voor Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé een uitgelezen mogelijkheid zich te laten zien aan Barcelona-trainer Ernesto Valverde. Luis Suárez ontbreekt immers tegen de Tsjechen door een blessure.

Dembélé en Griezmann moeten kans grijpen in 'zeldzame tridente'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 0
Slavia Praag
Slavia Praag

De kans is aanwezig dat Suárez er zaterdag tegen Celta de Vigo in La Liga alweer bij is, en dus moet het dinsdagavond gebeuren voor de twee Franse aanvallers als de kampioen van Tsjechië op bezoek komt in Camp Nou. Voor Griezmann is volgens Spaanse media dan weer eens een centrale rol weggelegd, terwijl Dembéle een maand na zijn rode kaart tegen Sevilla eindelijk weer eens een basisplaats lijkt te krijgen.

Afgelopen zaterdag ontbrak Dembélé nog in het uitduel met Levante, terwijl hij na zijn schorsing wel weer speelgerechtigd was. Volgens Valverde ontbrak de vleugelspits wegens 'technische redenen', maar L'Equipe schreef dat de 22-jarige aanvaller uit voorzorg achterbleef in Barcelona wegens een lichte blessure. Drie dagen later lonkt zijn rentree, al zou ook de zeventienjarige Ansu Fati weer de kans kunnen krijgen.

Feit blijft dat Dembélé de transfersom van 125 miljoen euro (145 inclusief bonussen) die Barça in de zomer van 2017 voor hem neertelde, nog altijd niet heeft waargemaakt. De boodschap van Valverde was maandag dan ook duidelijk. 'Elke dag moeten de spelers weer vechten voor hun plek. Dat geldt ook voor Dembélé. Als hij de kans krijgt om te spelen, moet hij proberen zijn plek te behouden en niet in te laten nemen door anderen.'

De cover van Mundo Deportivo: nu moet het gebeuren voor Griezmann, die eindelijk eens een centrale rol krijgt bij Barcelona.
De cover van Mundo Deportivo: nu moet het gebeuren voor Griezmann, die eindelijk eens een centrale rol krijgt bij Barcelona.

Dembélé kwam dit seizoen door blessures en zijn schorsing pas vijf keer in actie, waarvan drie keer als invaller. Dat heeft ook te maken met de komst van Griezmann, die aan de zijde van Suárez en Lionel Messi veelvuldig moet opdraven als linksbuiten. In die rol komt de man die jarenlang de kar trok bij Atlético Madrid niet helemaal tot zijn recht. Zo scoorde de 28-jarige aanvaller nog niet in de Champions League.

Valverde is echter tevreden met de inbreng van Griezmann, die in La Liga vier keer scoorde en drie assists gaf. De trainer vindt niet de topaankoop aanvallend te weinig brengt. 'Griezmann is betrokken bij de combinaties van de ploeg, hij verricht geweldig werk. Hij zorgt ervoor dat het loopt binnen het elftal en is een speler die enorm veel te bieden heeft aan ons.' Een centrale rol tegen Slavia helpt hem mogelijk dat te laten zien.

Kritisch
Griezmann is niet de enige Barcelona-speler wiens spel volgens Spaanse media voor verbetering vatbaar is. Valverde vindt dat de koploper van Spanje, die zaterdag met 3-1 onderuit ging bij Levante, wel erg kritisch wordt benaderd en gaat daar niet in mee. 'Ik probeer enigszins de balans te houden. Natuurlijk denk je aan wat er beter kan en wat er fout ging. Maar wat je ook denkt, je kan het niet altijd in het openbaar zeggen.'

Dat Dembélé en Griezmann nu de driemansvoorhoede zullen vormen met Lionel Messi, is volgens de Spaanse kranten voor het eerst. Tot nu toe speelden de twee Franse internationals nog niet samen met de Argentijn. En dus wordt van een nog 'ongebruikte tridente' gesproken. Met de aanwezigheid van Suárez in Camp Nou lijkt de kans klein dat die nog vaker wordt gebruikt, al beginnen de jaren te tellen voor de 32-jarige Uruguayaan.

De cover van Sport: Barcelona moet met een reactie komen, met Griezmann, Messi en Dembélé als ongebruikelijke tridente.
De cover van Sport: Barcelona moet met een reactie komen, met Griezmann, Messi en Dembélé als ongebruikelijke tridente.
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
9-4
+5
14
2
Borussia Dortmund
6
3
1
2
8-8
0
10
3
Internazionale
6
2
1
3
10-9
+1
7
4
Slavia Praag
6
0
2
4
4-10
-6
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.