Del Piero voorziet 'zware opgave' voor Juventus tegen Ajax

Reacties

Alessandro Del Piero denkt dat Juventus vroeg of laat de Champions League gaat winnen nu Cristiano Ronaldo sinds dit seizoen in Turijn voetbalt. De 44-jarige clubicoon van De Oude Dame beseft echter dat het een zware opgave wordt om van Ajax te winnen in de kwartfinale.

Del Piero voorziet 'zware opgave' voor Juventus tegen Ajax

De Amsterdammers waren ook de tegenstander toen Juventus de Champions League in 1996 voor het laatst won. Maar dat waren andere tijden, weet Del Piero, op 21-jarige leeftijd toen al basisspeler in de finale. 'Ajax had de Champions League toen al gewonnen en had zoveel talenten die een paar jaar later bij grotere clubs zouden spelen', blikt hij terug met Marca.

Het voetbal is sindsdien enorm veranderd, maar de ploeg van trainer Erik ten Hag liet iets van de oude tijden herleven door Real Madrid te verslaan. 'De manier waarop dit Ajax van Real Madrid won in de vorige ronde, was fantastisch', aldus Del Piero. 'Het wordt een zware opgave, maar Juve is al vanaf het begin een van de kandidaten voor de eindzege.'

Alessandro Del Piero duelleert met Eyong Enoh tijdens de laatste ontmoeting tussen Ajax en Juventus (1-2, 0-0) in februari 2010 in de Europa League.
Alessandro Del Piero duelleert met Eyong Enoh tijdens de laatste ontmoeting tussen Ajax en Juventus (1-2, 0-0) in februari 2010 in de Europa League.

En daar speelt de komst van Ronaldo een belangrijke rol in, vindt de voormalige aanvoerder. 'Deze ploeg is geschiedenis aan het schrijven, die Champions League-trofee zal er uiteindelijk komen. Het is de reden waarom Cristiano Ronaldo is gehaald. Maar als het dit seizoen niet gebeurt, gaat het te ver om van een mislukking te spreken.'

Het plan van Juventus om met de inmiddels 34 jaar oude Ronaldo ook internationaal succes te boeken, pakt vooralsnog goed uit. 'Hij is een kampioen die alles heeft gewonnen en weet hoe dit soort wedstrijden moeten worden gespeeld. Zijn contract loopt nog een paar door, dus er is nog tijd. Maar des te eerder het lukt, hoe beter het natuurlijk is…'

De eerste confrontatie tussen Ajax en Juventus in de kwartfinale van de Champions League is op woensdag 10 april. Zes dagen later staat de return in Turijn gepland. Voor de Amsterdammers is het de eerste keer sinds het seizoen 2002/03 dat ze bij de laatste acht van het miljardenbal staan. Destijds was de latere winnaar AC Milan, dat in de finale na penalty's van Juve won, te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.