Déjà vu voor Emmen: 'Dat goede gevoel, daar kunnen we niet zoveel mee'

FC Emmen incasseerde zaterdagavond de vijfde nederlaag van het seizoen. Op bezoek bij FC Utrecht lieten de gasten bij vlagen prima voetbal zien, maar opnieuw staan de mannen van trainer Dick Lukkien met lege handen: 'We moeten niet te veel complimenten uitdelen.'

FC Utrecht
FC Utrecht
3 - 1
FC Emmen
FC Emmen

De coach van de Drenten was niet ontevreden over de prestatie van zijn ploeg in De Galgenwaard. 'Het klinkt misschien gek, maar de eerste helft hebben wij gedomineerd. Vanaf de tiende minuut tot de rust waren we de betere ploeg en hebben we uitstekend veldspel laten zien. We krijgen ook de grootste kansen met twee keer Michael de Leeuw. Dat biedt allemaal perspectief, maar we staan wel met lege handen. Dat riedeltje heb ik dit seizoen helaas al een paar keer moeten houden', doelt de trainer op de nederlagen tegen FC Groningen en Willem II.

'Natuurlijk waren er aanknopingspunten vandaag, maar na een 3-1 nederlaag moet je niet te veel complimenten uitdelen', aldus Lukkien, die daarom ook niet schroomde om een aantal zwakke momenten te benoemen. 'Luciano Slagveer ziet er bij de eerste goal van Adrian Dalmau niet goed uit, bij het tweede doelpunt van Gyrano Kerk vond ik Telgenkamp niet sterk. Twee doelpunten uit een corner, dat is ook kwalijk.'

De doelman zelf had er ook geen goed gevoel over. 'Ik heb het nog niet teruggezien, maar ik had misschien moeten uitkomen', blikte hij terug. Ook bij Telgenkamp was de frustratie aanwezig. 'Als je op bezoek bij FC Utrecht 75 minuten lang gewoon mee kunt, is dat hartstikke knap. Maar dat goede gevoel, daar kunnen we niet zoveel mee. We zullen uiteindelijk toch punten moeten gaan pakken.'

Emmen staat nu op drie punten uit zes Eredivisie-duels. 'Dat is te weinig', beaamt Lukkien. 'Maar ik maak me geen zorgen. Als we slecht zouden spelen, zou ik dat wel doen, maar we spelen gewoon goed. Dat is uiteindelijk de beste graadmeter. Als we zo blijven spelen dan gaan de punten echt wel komen.'

FC Utrecht
Bij de thuisploeg was de stemming achteraf een stuk beter. Adam Maher keek terug op een lekkere wedstrijd. 'Ik heb een belangrijke rol in ons team. Ik moet het tempo van de wedstrijd bepalen, daar voel ik me lekker bij', vertelt de middenvelder, die de assist op de 2-0 van Kerk leverde. 'We spelen nu nog met een wat wisselende opstelling, maar als de vastigheden er eenmaal in zitten, kunnen wij echt heel goed voetballen.'