Degradatie is voor Willem II-captain geen reden om te vertrekken

Reacties

Pol Llonch gaat proberen om met Willem II zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie. De aanvoerder blijft de gedegradeerde Tilburgers trouw: vrijdag heeft hij zijn contract verlengd.

Degradatie is voor Willem II-captain geen reden om te vertrekken
© Pro Shots

In het najaar van 2020 verlengde Llonch ook al zijn contract, tot medio 2024. Daar komt nu één jaar bij. De Spanjaard voelt zich nadrukkelijk verbonden met de club, supporters en de stad. 'Dit is niet alleen een contractverlenging. Nuria en ik volgen ons hart', zegt Llonch op de clubsite. 'We hebben vaker gezegd dat we ons hier als gezin thuis voelen. We verhuizen binnenkort binnen Tilburg, onze sociale kring groeit ieder jaar weer en de club is een groot onderdeel van ons leven. Ik verleng mijn contract, dat is iets zakelijks en iets emotioneels. Het is voor mij alsof ik mijn gevoel voor de club nóg groter maak.'

Llonch staat sinds 2018 op de loonlijst bij Willem II en groeide in de afgelopen vier seizoenen uit tot een publiekslieveling. De supporters zullen dan ook blij zijn om te horen dat de Spaanse middenvelder niet vlucht nu Willem II komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief is. Llonch sprak de intentie om te blijven eerder al uit en heeft nu bevestigd dat hij aan boord zal blijven.

De 29-jarige Llonch speelde tot dusver 117 wedstrijden voor Willem II, waarvan 26 in het afgelopen seizoen. Vorig jaar nam hij de aanvoerdersband in Tilburg over van Jordens Peters.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.