Degradatie dreigt voor El Ghazi en armlastig Lille

Reacties

Het lukte Lille dit seizoen sportief gezien ternauwernood om zich te handhaven in de Ligue 1, nu dreigt vanwege de financiële situatie van de club alsnog degradatie. De Franse club moet de financiële waakhond ervan overtuigen de schuldenlast te kunnen terugdringen.

Degradatie dreigt voor El Ghazi en armlastig Lille

De Direction Nationale du Contrôle de Gestion (DNCG), zoals de financiële waakhond van Franse clubs heet, bestrafte Lille eerder dit seizoen al. De club van aanvaller Anwar El Ghazi mocht in de winter geen spelers aantrekken en kreeg een voorwaardelijke degradatie als de cijfers in de zomer niet verbeterd zouden zijn. De clubleiding moet de DNCG er nu van overtuigen dat dat gaat gebeuren.

De DNCG had dinsdagochtend een bijeenkomst met onder anderen Gérard Lopez, de eigenaar van Lille. Hij zal waarschijnlijk meer geld in de club moeten pompen en de financiële waakhond ervan moeten overtuigen dat er komend seizoen geen problemen meer zullen zijn. Om geld binnen te krijgen, is de verwachting dat Lille de dure en meest waardevolle spelers zal moeten verkopen.

Lille zal volgens Franse media op korte termijn te horen krijgen of er voldoende aan de eisen van de DNCG is voldaan. In dat geval speelt de club ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.