Defensie Fulham eerste prioriteit van Ranieri

Reacties

Claudio Ranieri is als manager terug in de Premier League. Fulham moet de vruchten gaan plukken van het Italiaanse verdedigen.

Defensie Fulham eerste prioriteit van Ranieri

Ranieri werd woensdag aangesteld als vervanger van Slavisa Jokanovic, die na een beroerde start van het seizoen aan de kant werd geschoven. Aan zijn Italiaanse opvolger de schone taak The Cottagers in de Premier League te houden. Hij gaat breken met het idee van verzorgd voetbal van zijn voorganger.  

De 67-jarige Ranieri heeft namelijk een idee hoe hij Fulham voor een degradatie wil behoeden. Zijn eerste aandacht gaat uit naar de defensie. 'Als een Italiaanse manager weet ik dat dat het beste is voor het team. Het is belangrijk een sterke visie te hebben op het verdedigen, en dan niet alleen voor de backs en de keeper maar voor het hele team.'

Ranieri denkt dat de ingrediënten ervoor aanwezig zijn. 'De teamspirit is voor mij van groot belang. Ik weet dat er een goede groep zit. Ook is de vechtlust van groot belang', aldus de Italiaan, die na een jaar bij FC Nantes met Fulham terug is in de Premier League. In Engeland vierde hij met Leicester City zijn grootste succes uit zijn trainersloopbaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.