Debuut videoref in Engeland leidt direct tot spijtbetuiging na tirade

Reacties

In het FA Cup-duel tussen Brighton & Hove Albion en Crystal Palace (2-1) werd maandagavond voor het eerst in een officieel duel op de Engelse velden gebruik gemaakt van de videoref. Het technische hulpmiddel bewees direct zijn waarde, moest ook verliezend coach Roy Hodgson na afloop toegeven.

Debuut videoref in Engeland leidt direct tot spijtbetuiging na tirade

Glenn Murray maakte het winnende doelpunt in de bekerwedstrijd en leek de bal met zijn hand binnen te werken. De spelers van Palace én Hodgson reageerden woedend, maar Neil Swarbrick gaf na het bekijken van de beelden vanuit zijn studio in Londen aan scheidsrechter André Marriner door dat er sprake was van een geldig doelpunt. En dus bood Hodgson na afloop zijn excuses aan voor zijn tirade.

'Ik had zeker mijn bedenkingen over het winnende doelpunt van Brighton, gesteund door de reactie van de keeper en de spelers die dicht bij het moment waren', zei Hodgson tegen The Guardian. 'Ze leken zeker van hun zaak. Ik maakte na het laatste fluitsignaal een paar nare opmerkingen naar de scheidsrechter, maar dat is gewoon de aard van het beestje, en ik heb hier nu spijt van.'

Na het doelpunt was er een korte pauze, zodat Marriner contact kon hebben met Swarbrick. 'Swarbrick heeft het vanuit een betere hoek gezien en het was geen handsbal. Dus ik moet het systeem feliciteren en ik heb geen klachten', aldus Hodgson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.