Debutant biedt Duitsland soelaas tegen Peru

Peru heeft zijn meerdere moeten erkennen in Duitsland. Drie dagen na de nederlaag tegen Nederland gingen de Zuid-Amerikanen ook in Sinsheim nipt onderuit.

Duitsland
Duitsland
2 - 1
Peru
Peru

Duitsland-bondscoach Joachim Löw wilde na het Nations League-duel met Frankrijk (0-0) de vriendschappelijke wedstrijd tegen Peru gebruiken om het door het WK-debacle geschonden blazoen verder op te poetsen. De grotere aanvallende intenties kwamen tot uitdrukking met het opstellen van één controlerende middenvelder. Joshua Kimmich, normaal gesproken rechtsback, heeft de rol toebedeeld gekregen.

Onder anderen Marco Reus en Matthias Ginter kregen uitgelezen kansen om die intenties tot uitdrukking te brengen in een treffer. Maar pas nadat Peru halverwege de eerste helft via Luis Advíncula op voorsprong was gekomen, beloonde Duitsland zichzelf. Julian Brandt tekende op aangeven van Toni Kroos voor de gelijkmaker. Zijn afronding – een wippertje over de doelman – was een bewijs van zijn techniek.

Peru, dat donderdag met 2-1 ten onder ging in Amsterdam, kwam na rust beter voor de dag. Onder anderen Jefferson Farfán liet na de gastheren andermaal op achterstand te zetten. Duitsland daarentegen, op 13 oktober de volgende tegenstander van Nederland in de Nations League, maakte na rust minder indruk.

Toch slaagde de formatie van Löw erin het eigen publiek te laten jubelen. Nota bene Nico Schulz maakte zes minuten voor het einde het verschil. De linksback van 1899 Hoffenheim, die een lastige wedstrijd speelde, luisterde zijn interlanddebuut zo op met het winnende doelpunt.