De Zerbi kent geen enkele twijfel over de toekomst van Veltman

Reacties

Roberto De Zerbi wil niets weten van een zomers vertrek van Joël Veltman bij Brighton & Hove Albion. De verdediger beschikt nu nog over een aflopend contract, maar De Zerbi is ervan overtuigd dat daar snel verandering in komt.

De Zerbi kent geen enkele twijfel over de toekomst van Veltman
© Pro Shots

Veltman maakte in de zomer van 2020 de overstap van Ajax naar Brighton en speelde tot dusver 104 wedstrijden voor zijn Engelse werkgever, waarvan 91 in de Premier League. Toen De Zerbi in september binnenstapte, noemde hij de Nederlander een van zijn belangrijkste spelers. De opvolger van Graham Potter liet Veltman tot dusver in 33 duels onder zijn leiding meedoen.

In het aflopende contract van Veltman zit een optie voor nog een extra jaar. Volgens lokale media wordt er echter gesproken over een nieuwe verbintenis. De Zerbi rekent duidelijk op een goede afloop. 'Joël zal hier volgend jaar zijn, honderd procent', zei de Brighton-coach dinsdag op zijn persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Manchester City van woensdag.

Onlangs sprak VI nog met Veltman, ook over zijn toekomst. 'Als ik bij Brighton kan blijven, dan ben ik happy, maar ik sta ook open voor andere opties', zei hij toen. 'Ik heb het goed naar mijn zin in Engeland, maar Italië of Spanje zou ook mooi zijn. Terugkeren bij Ajax is voor mij nu geen optie. Ik blijf Ajacied en blijf de club volgen, maar ik voel me nu top en ben op een leeftijd dat ik nog een keer een mooi contract in het buitenland kan tekenen. Die kans zal op mijn 34ste weer kleiner zijn. Ik ben benieuwd naar mijn opties na dit seizoen. Zeker als we echt geschiedenis schrijven met Brighton.'

Dat geschiedenis schrijven is reeds gelukt: Brighton heeft zich verzekerd van Europees voetbal voor komend seizoen. De ploeg van De Zerbi zal als vijfde, zesde of zevende gaan eindigen.

Lees hier het volledige interview van VI met Joël Veltman:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.