De Wit over problemen AZ: 'Moeilijk de vinger op de zere plek te leggen'

Reacties

Op de persconferentie van AZ in aanloop naar de Europa League-wedstrijd tegen NK Rijeka ging het woensdag voornamelijk over de zwakke resultaten van de Alkmaarders in de Eredivisie.

De Wit over problemen AZ: 'Moeilijk de vinger op de zere plek te leggen'
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 1
NK Rijeka
NK Rijeka

AZ is de competitie begonnen met vijf remises, waarbij de ploeg van trainer Arne Slot viermaal een comfortabele voorsprong uit handen gaf. 'Eerst laten we goed voetbal zien, maar daarna vergeten we te voetballen en lopen we op een pijnlijke manier tegen tegengoals aan' analyseert Dani de Wit.

'We analyseren uiteraard als team wat er fout gaat, maar het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen. We moeten in ieder geval niet meer lange ballen naar voren gaan schieten, zodra we een beetje onder druk komen te staan. Het begint gewoon met blijven voetballen en keihard werken', aldus de aanvallende middenvelder.

Ploeggenoot Teun Koopmeiners sprak zondag met name zijn woede uit over de gemiste kansen. 'Schandalig', noemde de captain het zelfs. Slot kwam daar nog even op terug. 'Zolang het voetbalspel bestaat, worden er kansen gemist. Ook vorig seizoen gebeurde dat heel veel bij ons', benadrukte de coach.

Aan de andere kant krijgt AZ ook veel meer tegendoelpunten dan vorig seizoen. Na vijf duels staat de teller al op twaalf. 'Maar los van die tegengoals geven we amper kansen weg', zei Slot, die nog een ander verbeterpunt aanstipte. 'Vorig seizoen scoorden we nog veel uit spelhervattingen en kregen we daar weinig tegengoals uit. Nu is dat anders en dat moet heel snel beter.'

De AZ-trainer heeft overigens ook nog de nodige personele problemen richting de clash met Rijeka. Momenteel zijn er nog twaalf spelers in quarantaine, waarvan een aantal klachtenvrij is en alweer individueel traint. Zij zijn woensdag opnieuw getest en AZ hoopt dat ze donderdag een negatieve uitslag krijgen.

Samenvatting Napoli - AZ
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.