De Wit: 'Niet verwacht dat zó veel basisspelers zouden vertrekken'

Reacties

Dani de Wit rekent AZ nog steeds tot de beste ploegen van Nederland en vindt de onveranderde doelstelling van de clubleiding - eindigen bij de eerste vier en plaatsing voor Europees voetbal - dan ook logisch. 'Maar ik had niet verwacht dat er zó veel basisspelers zouden vertrekken', geeft de clubtopscorer niettemin toe.

De Wit: 'Niet verwacht dat zó veel basisspelers zouden vertrekken'
© Pro Shots

Afgelopen zomer maakten Teun Koopmeiners, Marco Bizot, Calvin Stengs, Myron Boadu en Jonas Svensson de stap naar het buitenland. 'Het mooie is dat andere jongens dan op kunnen staan. Ikzelf sta weer een stapje hoger op de ladder, andere spelers kunnen hun kans op een basisplaats grijpen. Ik heb me geen zorgen gemaakt', zegt De Wit in gesprek met Voetbal International.

AZ begon het seizoen ronduit slecht, met vier competitienederlagen in de eerste vijf wedstrijden. Bovendien wist de ploeg van trainer Pascal Jansen zich niet te kwalificeren voor de Europa League. De laatste weken hebben de Alkmaarders zich herpakt. In de Conference League is AZ na twee krachtmetingen koploper van groep D, waarin vanavond het uitduel met Roemeens kampioen CFR Cluj op het programma staat. In de Eredivisie werden drie overtuigende zeges op rij geboekt, waardoor AZ weer omhoog kan kijken.

'Het zal moeilijk zijn om Ajax te achterhalen', stelt De Wit. 'Maar we concurreren al een paar jaar met PSV en Feyenoord en daarmee moeten we doorgaan. Dat kan ook. Het klinkt misschien raar als je met 0-3 van ze hebt verloren, maar tegen PSV hebben we ook dit seizoen goed voetbal laten zien. De voorgaande jaren hebben we zo’n beetje alle toppers gewonnen. Nog steeds horen wij bij de beste vier ploegen van Nederland. Dan is onze doelstelling realistisch.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het hele interview met Dani de Wit over opgroeien tussen de bollen, zijn opleiding bij Ajax, de nieuwe hiërarchie bij AZ en zijn Oranje-ambities.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.