De Wijs verlaat Hull City en keert terug in het Championship

Reacties

Een mooie transfer voor Jordy de Wijs. De 25-jarige Nederlandse verdediger van Hull City (uit de League One, het derde niveau van Engeland) maakt de overstap naar Queens Park Rangers, dat een niveau hoger speelt.

De Wijs verlaat Hull City en keert terug in het Championship
© Pro Shots

De Wijs werd opgeleid door PSV, maar brak daar nooit écht door in het eerste elftal. Hij werd door de Eindhovenaren twee keer verhuurd aan Excelsior, waarna hij de overstap maakte naar Hull City. Die ploeg speelde toen nog in het Championship, maar vorig seizoen (met De Wijs als aanvoerder) degradeerden The Tigers naar het derde niveau.

Daar staat die club nu tweede, maar De Wijs speelt inmiddels een bijrol. In de basis krijgt de zelfopgeleide jongeling Jacob Greaves vaak de voorkeur, de linkspoot kwam slechts in zeven duels in actie. De club wilde nu dan ook van hem af, om te voorkomen dat hij komende zomer (als zijn contract afloopt) gratis de deur uit loopt. Queens Park Rangers gaat toehappen. Bij QPR komt De Wijs (zoon van oud-prof en huidig PSV-jeugdtrainer Edwin de Wijs) terecht bij de huidige nummer 20 van het Championship.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.