De Vrij en Strootman blijven nek-aan-nek na Romeinse remise

Reacties

De beladen stadsderby tussen Lazio en AS Roma is zondag geëindigd in een 0-0 gelijkspel. De twee aartsrivalen gaan daardoor nog altijd nek-aan-nek in de spannende race om een plekje bij de bovenste vier in de Serie A, en dus een ticket voor de Champions League van volgend seizoen. Stefan de Vrij en Kevin Strootman deden allebei negentig minuten mee.

De Vrij en Strootman blijven nek-aan-nek na Romeinse remise

Beide ploegen speelden afgelopen week in Europees verband, maar hielden daar een totaal andere nasmaak aan over. AS Roma zorgde op dinsdag in de kwartfinale van de Champions League voor een megastunt door een 4-1 nederlaag van een week eerder tegen Barcelona weg te poetsen (3-0); in de halve finale spelen zij tegen Liverpool. Lazio gaf twee dagen later in de kwartfinale van de Europa League een 4-2 thuisoverwinning uit de heenwedstrijd weg: Red Bull Salzburg won met 4-1 en schakelde de ploeg van trainer Simone Inzaghi op sensationele wijze uit.

Met internationals De Vrij en Strootman als basisklanten maakten beide ploegen er zondag bepaald geen spectaculaire eerste helft van, de beste kansen waren evenwel voor AS Roma. De Belgische middenvelder Radja Nainggolan stuurde Bruno Peres weg, maar diens schot raakte de binnenkant van de paal. Vlak daarna verstuurde Aleksandar Kolarov een gevaarlijke voorzet, maar hij vond geen ploeggenoot. Namens Lazio liet De Vrij zich zien, maar hij kreeg zijn hoofd niet goed tegen een corner.

Hoewel doelpunten uitbleven, was de Derby della Capitale wél een intens gevecht. Zo kreeg Strootman geel voor een pittige tackle op Lucas Leiva, tien minuten voor tijd werd Stefan Radu namens Lazio weggestuurd met zijn tweede gele kaart. Omdat kansen van Lazio-aanvallers Ciro Immobile en Adam Marusic én Roma-invallers Cengiz Ünder en Stephan El Shaarawy er niet in gingen, en Edin Dzeko namens Roma in de extra tijd nog twee kopkansen om zeep hielp, eindigde de burenruzie zoals-ie begon: 0-0.

Door die remise ligt de strijd om rechtstreekse Champions League-tickets nog helemaal open. Met nog zes wedstrijden te gaan staan Lazio en Roma met 61 punten op de plaatsen drie en vier, ruim achter Juventus en Napoli, terwijl nummer vijf Internazionale slechts één puntje minder heeft dan beide Romeinse ploegen. De bovenste vier ploegen in Italië veroveren een ticket voor het miljardenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.