De vooruitziende blik van Koeman: over linkspoten Hato en Blind

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft niet lang getwijfeld of hij Jorrel Hato van Ajax voor het eerst zou oproepen. Dit vertelde hij op de persconferentie van dinsdagochtend.

De vooruitziende blik van Koeman: over linkspoten Hato en Blind
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Hato zat niet bij de voorselectie van het Nederlands elftal, maar werd er na diverse blessures alsnog bijgehaald. 'Het was vrij snel duidelijk dat ik hem zou oproepen', bevestigde Koeman. 'In het technisch overleg zitten we altijd met Michael Reiziger en bespreken we de jongens uit Jong Oranje. Ik zocht een linkspoot, dat vind ik belangrijk', legt Koeman een deel van zijn keuze uit.

Spelers als Jan Paul van Hecke werden vanwege hun sterke spel dit seizoen ook gelinkt aan Oranje. Koeman: 'Er waren andere kandidaten, maar die waren rechtsbenig. Ik had een vooruitziende blik, want Nathan Aké meldde zich ook af dit weekend. Toen had ik zoiets van: ik heb weer gelijk', glimlachte de coach.

Niet alleen Aké viel geblesseerd af voor deze interlandperiode, verdedigers als Micky van de Ven, Sven Botman, Matthijs de Ligt en de al langer geblesseerde Jurriën Timber zijn ook niet inzetbaar. Daley Blind kan in ieder geval toegevoegd worden aan het lijstje met centrumverdedigers. 'Hij is ook een optie voor centraal achterin', vindt Koeman. 'Het is alleen maar mooi om te zien dat hij het goed doet bij Girona, bij een club die het beste voetbal speelt van La Liga. Hij houdt zich simpel staande, dat geeft de kwaliteit van de speler aan, en de slimheid en ervaring. Daarom zit hij nog steeds bij Oranje.'

Van de huidige selectie is Blind met 103 interlands veruit de meest ervaren international. Aanvoerder Virgil van Dijk staat in de huidige spelersgroep qua caps tweede op de lijst, hij speelde 62 interlands.

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 24 nov. 2023
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.