De voetballer die binnen 48 uur twee duels op twee continenten speelt

Reacties

Chris Richards is de personificatie van het moordende schema in het moderne voetbal geworden. De 21-jarige verdediger werkt binnen 48 uur twee officiële wedstrijden af op twee verschillende continenten.

De voetballer die binnen 48 uur twee duels op twee continenten speelt
© Pro Shots
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
5 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

Richards speelde in de nacht van woensdag op donderdag nog negentig minuten mee met de Verenigde Staten, dat in de WK-kwalificatie met 2-1 won van Costa Rica.

Waar in veel competities nog niet wordt gespeeld op vrijdag, is dat in de Bundesliga wél het geval. Richards' club 1899 Hoffenheim is tegen 1. FC Köln begonnen om 20.30 uur, nog geen 48 uur na het laatste fluitsignaal bij Verenigde Staten - Costa Rica in Columbus, Ohio. Richards begon op de bank, maar viel tien minuten voor rust in na het geblesseerd uitvallen van Pavel Kaderábek.

'We moeten zien of alles lukt. Lukt het om donderdag al te trainen? Kan hij slapen in het vliegtuig? Zulke vragen spelen er', liet Hoffenheim-trainer Sebastian Hoeness voor de wedstrijd nog weten in gesprek met Kicker. Hoffenheim huurt Richards voor het tweede seizoen op rij van Bayern München, waar hij zeer sporadisch werd ingezet.

Begin deze week haalde Thibaut Courtois vernietigend uit naar de UEFA, de organisatie die in de ogen van de Belgische doelman voor een veel te volle kalender zorgt. De WK-kwalificatie valt overigens onder auspiciën van de FIFA.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.