'De stenen vlogen aan alle kanten door de ruiten'

Reacties

Sergio van Dijk (38) zag de mooiste stranden in Australië, speelde in Iran voor negentigduizend toeschouwers, belandde met Champions League-winnaar Michael Essien in de jungle en beleefde zowel schitterende als angstige momenten in Indonesië. De inmiddels als zaakwaarnemer actieve spits blikt op VI PRO terug op zijn bijzondere loopbaan.

'De stenen vlogen aan alle kanten door de ruiten'

In een monoloog vertelt Van Dijk over al die avonturen. In Nederland had hij het wel gezien, waarop hij in 2008 aan een wereldreis begon. Zo kwam hij onder meer voor Persib Bandung uit.

De aanvaller die in de jeugd van FC Groningen nog met Arjen Robben samenspeelde, leefde in Bandung het leven van een superster. Hij ondervond hoe groot de voetballers in Indonesië zijn.

'De gekkigheid in het Indonesische voetbal kan ook een compleet andere kant opslaan', zo leerde hij. 'Ik speelde een keer een wedstrijd bij Persija, de grote rivaal uit Jakarta. Toen we vanaf het hotel richting het stadion reden, zat ik lekker ontspannen in de bus muziek te luisteren. Ik zat met mijn hoofd naar beneden en werd aangetikt door een ploeggenoot. Toen ik opkeek, stond iedereen op de leuningen van de stoelen. Ineens vlogen aan alle kanten stenen door de ruiten. Achter de bagagerekken zouden we in ieder geval onze hoofden beschermen.'

'De wedstrijd werd uiteindelijk afgelast en later hebben we hem alsnog ingehaald. We moesten in pantserwagens naar het veld, een wedstrijd voetballen en daarna weer in pantserwagens het stadion uit. Ik hoorde aan alle kanten de stenen tegen de wagen knallen.'

Het is slechts een van de bijzondere verhalen uit de loopbaan van Sergio van Dijk. Op VI PRO is de hele monoloog te lezen, waarin hij onder meer vertelt onder welke bijzondere omstandigheden hij herenigd werd met Arjen Robben. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.