De statistiek die alles zegt over de herrijzenis van Arsenal

Arsenal zette deze Premier League-jaargang dramatisch in, maar sinds de 1-0 zege op Norwich City op 11 september draait de ploeg als een tierelier. Na de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United zijn The Gunners zelfs de best presterende ploeg sinds 1 september.

Arsenal
Arsenal
2 - 0
Newcastle United

Vanaf dat meetmoment pakte Arsenal liefst 23 punten uit tien duels. Alleen de wedstrijden tegen Brighton & Hove Albion (0-0), Crystal Palace (2-2) en Liverpool (4-0 verlies) mondden níet uit in een overwinning. Sinds 1 september veroverde geen club zoveel punten als Arsenal, al heeft Chelsea nog wel een wedstrijd tegoed, zondag tegen Manchester United.

En dat terwijl manager Mikel Arteta na de in het water gevallen seizoenstart (nul punten na drie wedstrijden) onder grote druk kwam te staan. Tegen Newcastle United maakte Arsenal zaterdag veel te laat het verschil, zo oordeelde de Spanjaard in gesprek met de BBC. 'We moesten vandaag wel heel geduldig zijn. Dit soort kansen moet je benutten. In de eerste helft schoten we vanuit elke hoek, maar misten we soms de rust.'

Arteta wilde niet speculeren over wat er dit seizoen mogelijk in het vat zit voor zijn ploeg. 'Voor nu ben ik gewoon gelukkig met de punten na de nederlaag tegen Liverpool.'