De spektakelploeg van Europa heeft de meeste doelpunten voor én tegen

Reacties

Voetbal is een feest bij Beerschot Voetbalclub Antwerpen. Onder leiding van voormalig Heerenveen-middenvelder Hernán Losada is de promovendus de meest scorende ploeg van de Belgische Jupiler Pro League, maar ook de ploeg met de meeste tegengoals. Spektakel gegarandeerd, dus.

De spektakelploeg van Europa heeft de meeste doelpunten voor én tegen
© Pro Shots
Kortrijk
Kortrijk
5 - 5
Beerschot
Beerschot

Wie van doelpunten houdt, en dat zou toch eigenlijk voor iedere voetballiefhebber moeten gelden, zit goed bij Beerschot. Dat bleek ook zaterdag wel weer, toen er tien keer werd gescoord bij het krankzinnige gelijkspel tussen KV Kortrijk en De Mannekes. Het was voor het eerst sinds januari 2005 (toen Club Brugge - KV Oostende, 7-3) dat er tien doelpunten vielen in een competitieduel op het hoogste niveau van België.

© Pro Shots

Beerschot was zaterdag hard op weg naar de overwinning, maar gaf diep in blessuretijd toch nog twee punten uit handen. Daarmee verzuimde de ploeg van Losada om de koppositie in de Pro League weer in te nemen. 'Wat een zotte match', concludeert Beerschot op de website van de club. 'Laat ons vandaag vooral onthouden dat voetbal een feest is. Zeker als den Beerschot erbij betrokken is.'

Zaterdag was de derde keer dat Beerschot dit seizoen (minstens) vijf keer wist te scoren in een competitiewedstrijd. De voorhoede is het probleem ook niet voor de brigade uit Antwerpen, maar achterin mag het allemaal nog wel wat zekerder. In de wedstrijden van Beerschot vielen dit seizoen al 63 doelpunten: 33 voor de ploeg zelf, 30 voor de tegenstanders. Dat heeft al met al geresulteerd in een tweede plek op de ranglijst, maar zorgt ook voor een bijzondere statistiek.

Beerschot bewijst zichzelf als dé spektakelploeg van Europa. Het team van Losada heeft dit seizoen de meeste goals voor, maar ook de meeste goals tegen in de vijf grootste Europese competities plus de Pro League. Ook in de Eredivisie is er geen ploeg met meer goals voor of meer goals tegen dan Beerschot. Daarbij moet wel aangemerkt worden dat de Belgen al in de twaalfde speelronde zitten.

Maar toch: het is altijd vermakelijk om naar Beerschot te kijken. De nieuwkomer op het hoogste niveau is een echte aanwinst gebleken voor de Pro League. 'Tijdens de interlandbreak blijven we verder werken aan de verdedigende organisatie, want het is duidelijk dat daar ruimte is voor verbetering', zegt Losada tegen Het Laatste Nieuws. 'Anderzijds wil ik zeker niet te negatief klinken. Het is en blijft knap dat we als promovendus staan waar we nu staan.'

Pro League

Stand Pro League 2020/2021

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
34
24
4
6
73-26
+47
76
2
Antwerp
34
18
6
10
57-48
+9
60
3
Anderlecht
34
15
13
6
51-34
+17
58
4
Genk
34
16
8
10
67-48
+19
56
5
KV Oostende
34
15
8
11
49-41
+8
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.