De schreeuw om een nieuwe Galáctico wordt steeds luider in Madrid

Reacties

Real Madrid sluit een dramatisch seizoen in stijl af. Met alweer de elfde nederlaag in La Liga en de zeventiende in alle competities is het voor de hoofdstedelingen een seizoen om snel te vergeten. Er is werk aan de winkel voor trainer Zinedine Zidane.

De schreeuw om een nieuwe Galáctico wordt steeds luider in Madrid

Het is schrikbarend wat Real Madrid de laatste weken laat zien. Het elftal dat driemaal op rij de Champions League won bleef grotendeels intact, het grote verschil was natuurlijk het vertrek van Cristiano Ronaldo. De overgebleven sterspelers zijn echter geen schim van wat ze in de voorgaande jaren waren. Alleen Karim Benzema onttrekt zich een beetje aan de malheur.

Real Madrid is dit seizoen al een tijdje uitgespeeld, in Spanje en Europa. In La Liga kwam een plek bij de eerste vier en dus Champions League-voetbal niet in gevaar, in het elitetoernooi zelf werd De Koninklijke natuurlijk al vroeg uitgeschakeld door Ajax. Zidane kwam dan ook binnen op een bijzonder moment.

Het kampioenschap was theoretisch gezien nog mogelijk, maar verder was Real Madrid klaar toen Zidane op 11 maart het stokje overnam van de ontslagen Santiago Solari. De Franse trainer zal de extra maanden in de hoofdstad nodig hebben om de fundering voor volgend seizoen te storten. En voordat er gestort kan worden, moet hij mogelijk eerst de sloophamer gebruiken.

Want Zidane gaat een loodzware klus tegemoet. De doorgaans zo betrouwbare Toni Kroos en Luka Modric – een half jaar geleden nog winnaar van de Gouden Bal – geven niet thuis, Gareth Bale is er geen moment in geslaagd om de schoenen van de vertrokken Ronaldo te vullen. Zelfs Marco Asensio, vaak genoemd als dé toekomst van Real Madrid, maakte dit seizoen maar één goal in La Liga.

De schreeuw om een nieuwe Galáctico wordt steeds luider. De laatste directe versterking waar Real Madrid fors voor betaalde was James Rodríguez in 2014 (zie tabel onderaan). Sindsdien trok voorzitter Florentino Pérez vooral de portemonnee voor jonge spelers met een mooie toekomst. Voor het nieuwe seizoen heeft Real Madrid Éder Militão van FC Porto al vastgelegd, maar ook dat is (nog) geen gevestigde naam in het Europees voetbal.

Het seizoen van de nieuwe waarheid breekt aan en Real Madrid wordt weer ouderwets gelinkt aan de grootste namen in het voetbal. Kylian Mbappé, Neymar, Eden Hazard en Christian Eriksen, slechts een greep uit de namenbak die herhaaldelijk verschijnt in de Spaanse media.

Op deze knotsgekke transfermarkt kom je tegenwoordig alleen aan een speler van wereldklasse door Galáctico-prijzen te betalen. Voor Real Madrid geen probleem, de club is immers nog steeds een van de gezondste clubs ter wereld. Een megatransfer lijkt wel nodig, want zelfs wonderdokter Zidane kreeg de huidige selectie niet aan de praat.

Speler Bedrag* Seizoen
Éder Militão 50 miljoen 2019/20
Rodrygo 45 2019/20
Vinícius Júnior 45 2018/19
Thibaut Courtois 35 2018/19
Álvaro Odriozola 30 2018/19
Álvaro Morata 30 2016/17
Mateo Kovacic 38 2015/16
Danilo 31,5 2015/16
James Rodríguez 75 2014/15

* alle spelers waar Real Madrid minimaal dertig miljoen euro voor betaalde

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.