De salariskloof tussen Ajax en PSV is alleen maar verder gegroeid

Reacties

Ajax heeft in het seizoen 2021/22 meer dan honderd miljoen euro uitgegeven aan salarissen. Een gegeven dat nog meer tot de verbeelding spreekt met de uitgaven van de concurrentie voor ogen. Het gat met PSV en Feyenoord is groot.

De salariskloof tussen Ajax en PSV is alleen maar verder gegroeid
© Pro Shots

Op VI PRO worden de salariskosten van de Eredivisie-clubs uitgebreid belicht. De meeste clubs hebben hun jaarverslag inmiddels gepubliceerd, waardoor een kijkje in de salariskosten van het seizoen 2021/22 is geboden. Ajax is met een salarispost van 109,4 miljoen euro de absolute koploper in Nederland. Van dat bedrag vormt 84 procent het salarisbudget voor de spelersgroep en de staf. De rest is voor overig personeel.

Waar PSV een seizoen eerder nog 47 miljoen euro minder uitgaf aan salarissen dan de concurrent uit Amsterdam, is de kloof nu opgelopen tot 54 miljoen euro. Met een salarispost van 55,2 miljoen euro zijn de Eindhovenaren wel duidelijk de nummer twee in Nederland.

Feyenoord volgt met een salarispost van 48,2 miljoen euro op de derde plek. Het verschil met de clubs daaronder is fors. Zo komt nummer vier AZ nog niet aan de helft van de salarisuitgaven van Feyenoord.

Bekijk het volledige salarisklassement van de Eredivisie inclusief duiding op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.