De rugnummers van de 23 WK-gangers van Oranje

Reacties

Op basis van de vaste rugnummers van het Nederlands elftal tijdens het WK vormen de elf spelers die zaterdagavond aan de aftrap stonden tegen Ghana ook als basisspelers aan de mondiale eindronde in Brazilië.

De rugnummers van de 23 WK-gangers van Oranje

Bondscoach Louis van Gaal stuurde tegen Ghana Jasper Cillessen, Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Jonathan de Guzman, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Arjen Robben het veld in. Het lijkt er sterk op dat dat ook op 13 juni tegen Spanje het geval zal zijn.

De rugnummers suggereren tevens dat Michel Vorm tweede keeper zal zijn en Tim Krul derde doelman, maar Van Gaal ontkende dat tijdens de persconferentie van maandagmiddag. 'Op het moment dat ik de rugnummers uitdeelde was dat wel zo, maar dat kan nu alweer veranderd zijn.'

Woensdagavond heeft Van Gaal nog een laatste mogelijkheid om zijn beoogde basisformatie nog één keer te testen. Om 20.30 uur staat de uitzwaaiwedstrijd tegen Wales in De Arena op het programma. Donderdag zal Oranje op het vliegtuig stappen naar Brazilië, waar het zich op het trainingscomplex van de Braziliaanse topclub Flamengo zal voorbereiden op de kraker tegen Spanje.

De rugnummers van de 23 Nederlandse WK-gangers

1. Jasper Cillessen 12. Paul Verhaegh
2. Ron Vlaar 13. Joël Veltman
3. Stefan de Vrij 14. Terence Kongolo
4. Bruno Martins Indi 15. Dirk Kuijt
5. Daley Blind 16. Jordy Clasie
6. Jonathan de Guzman 17. Jeremain Lens
7. Daryl Janmaat 18. Leroy Fer
8. Nigel de Jong 19. Klaas-Jan Huntelaar
9. Robin van Persie 20. Georginio Wijnaldum
10. Wesley Sneijder 21. Memphis Depay
11. Arjen Robben 22. Michel Vorm
23. Tim Krul
Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.