De Roon zag reserverol aankomen en deelt complimenten uit

Reacties

Marten de Roon begon de wedstrijd tegen Wit-Rusland (1-2) zondag als bankzitter, maar moest na ruim een uur toch aan de bak. Ronald Koeman wilde de controle op het middenveld weer in handen krijgen en keek daarvoor naar De Roon, die de opdracht aanpakte.

De Roon zag reserverol aankomen en deelt complimenten uit
© Pro Shots

Na afloop bagatelliseerde hij zijn inbreng bij Oranje enigszins. 'Ik moest de boel iets meer onder controle krijgen en die counters voorkomen, zoals we daarvoor ook deden. We konden misschien ook wel met een mannetje minder voor de bal, op dat moment hoefde het niet meer. Ik was er voor de controle en ik denk dat dat goed is gegaan', aldus De Roon bij FOX Sports.

De vijftienvoudig international wilde de zege op de Wit-Russen allerminst aan zichzelf toeschrijven. 'Het belangrijkste is dat we drie punten hebben meegenomen en een stapje dichter bij kwalificatie gekomen zijn. Het was moeilijk, de eerste helft, maar we hebben twee goede goals gemaakt en eigenlijk maakten we het onszelf na rust onnodig moeilijk', blikte De Roon terug.

Dat hij geen basisplaats kreeg in Minsk, zag hij min of meer aankomen. 'Het had gekund. Tegen Noord-Ierland al, of in deze partij. Het was tegen Estland ook zo, vorige keer. Het is logisch dat de trainer af en toe meerdere dingen probeert', aldus De Roon, die vond dat het alternatieve middenveld zich voor rust prima manifesteerde.

'Ik zag toen een paar keer jongens op posities lopen… als ík daar zou lopen, weet ik niet of het beter zou gaan', zegt de middenvelder, die weet heeft van de discussie die soms wordt gevoerd over zijn inbreng in het Nederlands elftal. 'Ik zou niet zo goed zou kunnen voetballen, daar mag iedereen een mening over hebben. Ik lach er een beetje om en weet wat de bondscoach aan mij heeft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Meer M. de Roon
Meer over M. de Roon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.