De Roon: 'Tegen Ecuador hadden we soms geen middenveld'

Reacties

Marten de Roon is blij met de wijze waarop het Nederlands elftal de controle heeft gehouden in de wedstrijd tegen Qatar. Na de overwinning besprak de controleur zijn eigen rol, die nog weleens erg belangrijk kan zijn in de knock-outfase.

De Roon: 'Tegen Ecuador hadden we soms geen middenveld'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

De Roon kreeg een dag voor de wedstrijd te horen dat hij zou spelen. Zijn eerste basisplaats was deels het gevolg van de problemen die Oranje had in de tweede groepswedstrijd tegen Ecuador (1-1). 'De ruimtes waren ontzettend groot tegen Ecuador, denk ik. Soms hadden we geen middenveld. Ik ben iemand die wat minder gaat zwerven, die liever in de zone blijft staan. Als er dan wat fout gaat, is er altijd druk van iemand, zodat ze niet het veld over kunnen steken', verklaarde De Roon.

Met het oog daarop was De Roon tevreden met hoe weinig kansen waren weggegeven tegen Qatar. 'Het was niet groots, maar het klopte wel beter qua afstanden en hoe we stonden', aldus de speler van Atalanta Bergamo. 'Iedereen wil swingend voetbal spelen en winnen, maar zo is het niet altijd. Ik denk dat het op een toernooi heel moeilijk is om goed te spelen. Het is niet dat je al vier of vijf maanden bezig bent geweest om een bepaald systeem te oefenen, zoals bij je club. Ik denk dat interlandvoetbal in dat opzicht altijd wat minder is.'

In de achtste finale komt Oranje tegenover de nummer twee van Groep B te staan. Confrontaties met de grote landen komen steeds dichterbij. Wil dat ook zeggen dat de kansen van De Roon op speeltijd nog eens flink groeien? De Roon reageert: 'Ik denk dat de trainer altijd kijkt naar de tegenstander. Naar wat je nodig hebt, wie je kan gebruiken, wie het best tot zijn recht komt. Dat is zijn beslissing en zijn beslissingen hebben tot nu toe bijna altijd goed uitgepakt. Wij respecteren hem. Ik weet dat ik tegen sterkere tegenstanders misschien ook op een nummer 10 kan spelen, waardoor je iemand kunt uitschakelen. Ik hoop dat ik wat heb kunnen laten zien. Ik ben redelijk tevreden.'

De Roon wilde geen cliché uitspreken toen hem werd gevraagd welk land hij het liefst treft in de achtste finale. 'Engeland is op papier de sterkste tegenstander. Wij hopen denk ik op de Verenigde Staten of Iran. Maar je ziet dit toernooi ook dat het niet uitmaakt. Wij dachten ook dat Ecuador een stuk sterker was dan Senegal, maar zij verliezen vandaag wel van Senegal', aldus de international.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.